Producatorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care administreaza cele doua reactoare nucleare din Cernavoda, a incheiat un contract de 13,4 milioane lei (circa 3 milioane euro) cu Administratia Nationala Apele Romane, pentru evacuarea apelor uzate de la cele doua reactoare nucleare in 2017, potrivit unui comunicat al SNN.

Datoriile Nuclearelectrica la ABADL, la data de 18 ianuarie, se ridicau la 1,2 milioane lei. Cele doua unitati de la Cernavoda asigura aproape 20% din productia totala de electricitate a tarii. Nuclearelectrica (SNN) a raportat pe primele noua luni ale anului trecut un profit net de 64,5 milioane lei, in scadere cu 51% fata de perioada similara a anului 2015, conform News.ro.

Compania a realizat in primele noua luni din 2016 o productie de 7.589 GWh, mai mica cu 3%, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, ca urmare a prelungirii opririi planificate a unitatii 1, pentru realizarea unor investitii care se fac o singura data pe durata de viata initiala a unui reactor.

Nuclearelectrica este controlata de Ministerul Energiei, care detine 82,49% din actiuni. Compania este listata la Bursa de Valori Bucuresti si are o valoare de piata de 1,53 miliarde lei (340 milioane euro), la pretul de inchidere din ultima sedinta de tranzactionare, de 5,08 lei/actiune.

Bostina: Contractele cu firme...
Citeste si: Bostina: Contractele cu firme de stat sunt la pretul cel mai mic

Sursa foto: Centrala nucleara/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Consiliul Concurentei recomanda alt mecanism de tarifare a apei