Profitul net al Samsung Electronics a crescut de peste doua ori in trimestrul patru, la 9.220 miliarde de woni (7,93 miliarde dolari), sustinut de vanzarile solide de cipuri si de redresarea afacerilor diviziei producatoare de dispozitive mobile, rezultat care ii permite sa efectueze o rascumparare de actiuni de 9.300 miliarde de woni (8 miliarde dolari), transmite Bloomberg.

Cresterea cererii de ecrane pentru smartphone-uri, cuplata cu deprecierea wonului au contribuit la afacerile cu componente. Actiunile care vot fi rascumparate in cadrul unui program anuntat in noiembrie 2016 vor fi anulate, a precizat compania, conform News.ro.

Profitul diviziei de cipuri a urcat cu 77%, la 4.950 de miliarde woni. Veniturile Samsung Electronics au stagnatt la 53.300 miliarde de woni. Samsung anticipeaza ca profitul va continua sa creasca in 2017, in pofida incertitudinilor politice din Coreea dar si din strainatate. Reputatia companiei, deja afectata de scoaterea din productie a telefoanelor Galaxy Note 7, anul trecut, a primit o noua lovitura cand procurorii au inceput o investigatie legata de implicarea Samsung intr-un scandal de trafic de influenta care a dus la suspendarea presedintelui Coreii de Sud.

Sursa foto: Shutterstock/ withGod

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri