Intermedicas Worldwide SRL este singura companie din Romania care ajuta pacientii romani sa gaseasca o a doua opinie medicala la medici din tara si din strainatate. In 2016 compania avea o cifra de afaceri de aproximativ 1,7 milioane de lei, ceea ce a reprezentat o crestere de 20% fata de 2015, iar pentru 2017 estimeaza o crestere de 30%.

Anul trecut in jur de 50 de pacienti pe luna beneficiau de servicii de second opinion, in prezent sunt peste 70 de pacienti pe luna. "Intr-o populatie cum e Romania, oamenii nu sunt foarte sanatosi si nici bine educati din punct de vedere medical, 70 de pacienti pe luna care solicita servicii de second opinion este foarte putin", a precizat Ana Maria Marian, CEO Intermedicas.

Cel mai adesea pacientii oncologici sunt cei care solicita asftel de servicii, dar sunt si pacienti cu probleme din zona de neurologie, reumatologie, gastroenterologie sau ortopedie. Din numarul total de pacienti 70% sunt diagnosticati cu cancer si aproximativ jumatate din acestia au varste sub 40 de ani. Dupa ce sunt diagnosticati, solicita o a doua opinie.

Sanatatea e grija noastra, nu a medicului, a spus Ana Maria Marian.