Luxten Lighting Company, producator de surse de iluminat, va contracta imprumuturi de 50 milioane euro de la Citibank Romania, potrivit hotararii adunarii generale a actionarilor publicate in Monitorul Oficial.

Luxten Lighting Company mandateaza Citibank Romania pentru pregatirea, negocierea si gestionarea unui imprumut sindicalizat de 35 milioane euro, cu durata de cinci ani, pentru proiecte de investitii si pentru refinantarea imprumuturilor existente.

Actionarii au aprobat si contractarea unui credit de 10 milioane de euro de la Citibank Romania tot pe o perioada de cinci ani, pentru a suplimenta capitalul in lucru si pentru emiterea de scrisori de garantie si acreditive.

Luxten va mai contracta o facilitate de credit cinci milioane de euro, pe o perioada de trei ani care va fi folosita pentru emiterea de acreditive, scrisori de garantie bancara de participare la licitatii.

Luxten Lighting Company face parte din LLC Grup, care are sediul central in Romania si facilitati de productie in Bucuresti si Timisoara.

Compania a inceput productia in 1949. in 1993 compania a fost privatizata primind o infuzie de capital de 18 milioane dolari.

Din 1996 Luxten Lighting a participat si a castigat licitatii publice pentru proiectarea si realizarea iluminatului public in orase din Romania.Cea mai notabila realizare a fost castigarea licitatiei organizata de Primaria Municipiului Bucuresti pentru reabiliarea si mentinerea sistemului de iluminat public. Contractul a fost semnat pe o perioada de 15 ani si stipuleaaa o investitie de 75 milioane dolari .


Mai multe articole din sectiunea Companii »