Cand vrei sa te muti intr-o alta tara trebuie sa iei in considerare calitatea vietii si factorii care o influenteaza. In cazul in care vrei sa emigrezi impreuna cu familia trebuie sa analizezi serviciile oferite de acea tara pentru cei veniti din afara. Vezi in continuare topul celor mai bune 15 tari care ofera servicii favorabile famiilor emigrante.

Inainte de a pleca din tara, emigrantii ar trebui sa analizeze accesul la educatie si preturile accesibile. Un studiu realizat de InterNations a analizat 43 de aspecte diferite ale vietii in strainatate pe o scara de la 1 la 7. Unul dintre aceste aspecte este calitatea vietii si este analizat in 45 de tari.

Emigrantii au evaluat, atat ingrijirea si educarea copiilor, cat si sanatatea si siguranta lor. Potrivit Business Insider, fiecare tara a trebuit sa aiba cel putin 31 de respondenti care isi cresc copii in strainatate.

15. Africa de Sud

Este una dintre cele mai bune tari din lume pentru activitatile din timpul liber disponibile copiilor, insa nu are un punctaj mare cand se vorbeste despre bunastarea familiei, potrivit raspunsurilor emigrantilor.

14. Luxemburg

Nu a avut un punctaj foarte bun pentru disponibilitatea ingrijirii si educatiei copilului, dar a fost a fost una dintre cele mai bune tari pentru bunastarea familiei si siguranta acesteia.

13. Olanda

Anul acesta se ridica in acest top dupa ce a marcat un punctaj solid pentru disponibilitatea ingrijirii copiilor si calitatea educatiei.

12. Polonia

Aceasta tara se afla pe locul 12 datorita costurilor accesibile de ingrijire si calitatea educatiei copiilor.

11. Franta

Posibilitatea de a vorbi limba locala este, de asemenea, un factor major pentru parintii emigranti. Studiul arata ca 36% din copiii acestora vorbesc limba locala, iar in Franta 60% dintre parinti spun ca ai lor copii vorbesc excelent limba franceza.

10. Germania

Aceasta tara ofera disponibilitate la educatie de inalta calitate, insa majoritatea emigrantilor prefera sa isi trimita copiii sa invete la scolile internationale, decat la scoli “nationale”, cum ar fi “Deutsche Schule”. Doar 7 % din parintii emigranti opteaza pentru o scoala “nationala”.

topul tarilor pentru familii emigrante

9. Belgia

Belgia si-a recastigat pozitia pe care a avut-o in 2014 in acest clasament, datorita imbunatatirii disponibilitatii la ingrijirea si educatia copiilor.

8. Taiwan

Tara asiatica s-a clasat pe aceasta pozitie pentru siguranta pe care o ofera si atitudinea prietenoasa fata de familiile cu copii.

7. Australia

Aceasta tara a marcat cel mai mare punctaj pentru activitatile din timpul liber oferite copiilor.

6. Norvegia

Acest stat si-a imbunatatit radical in ultima perioada serviciile destinate familiilor emigrante.

5. Suedia

Potrivit acestui studiu, Suedia a scazut in acest top de la locul 3 la al 5-lea, din cauza crizei continue in sistemul de invatamant.

topul tarilor pentru familii emigrante

4. Austria

A luat primul loc anul trecut in acest top si acum se pozitioneaza pe locul 4. Austria a inregistrat un rezultat mai slab pentru bunastarea familiei si calitatea educatiei, iar in ceea ce priveste atitudinea prietenoasa fata de o familie de emigranti ocupa locul 43 din 45.

3. Israel

81% dintre parintii emigranti sunt multumiti de serviciile de ingrijire a copiilor oferite de Israel si 84% dintre parinti sunt multumiti si de optiunile de invatamant disponibile.

2. Republica Ceha

Tara a urcat in acest clasament de la locul 14 la cel de-al 2-lea. Are un puntcaj mare datorita accesului la educatie si ar fi ocupat primul loc daca si sistemul de invatamant avea o calitate mai buna.

1. Finlanda

Finlanda este pe primul loc pentru ca niciun parinte emigrant nu a avut de spus nimic negativ despre sanatatea, siguranta sau bunastarea copiilor. 70% din emigranti au declarat ca este excelenta calitatea educatiei in aceeasta tara.

topul tarilor pentru familii emigrante

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri