Inspectorii de munca au gasit alte 49 de persoane muncind la negru pe platforma siderurgica Mittal Steel Galati, dupa cele 86 descoperite in prima decada a acestei luni, transmite corespondentul NewsIn.

Patru firme care isi desfasoara activitatea pe platforma siderurgica Mittal Steel Galati au folosit 49 de persoane care nu aveau contracte individuale de munca, releva cel mai recent control efectuat de lucratorii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) in combinatul siderurgic.

Am finalizat actiunea de control si am mai depistat patru firme care utilizau pe platforma combinatului siderurgic 49 angajati fara forme legale, a declarat, joi, inspectorul-sef al ITM Galati, Ionel Petrea.

Numarul persoanelor gasite muncind fara forme legale pe platforma Mittal Steel Galati ajunge astfel la 135, dupa ce, la inceputul acestei luni, inspectorii de munca au identificat alti 86 de muncitori lucrand ilegal. Era vorba de 86 de cetateni indieni care munceau pentru firma Grand Smithy Works International SRL, firma care este detinuta de un indian si care efectueaza lucrari de exploatare la Halda de Zgura de pe platforma.

Valoarea totala a amenzilor aplicate de lucratorii ITM de la inceputul acestei luni societatilor care activeaza pe platforma industriala Mittal Steel Galati este de 173.500 de lei noi, din care 100.000 de lei noi i-a revenit numai firmei indiene Grand Smithy Works International SRL.


Mai multe articole din sectiunea Companii »