Compania Walt Disney va face o recapitalizare de 1,5 miliarde de euro la Euro Disney, operatorul parcului Disneyland din Paris, in urma cresterii participatiei la aceasta la 85,7%, prin achizitia a 9% din actiuni, transmite MarketWatch.

Investitia are rolul sa finanteze imbunatatirile si sa reduca datoriile parcului tematic din Paris, care are probleme financiare. Compania americana a anuntat ca Kingdom Holding, compania de investitii detinuta de printul miliardar al-Waleed bin Talal, a schimbat 90% din actiunile detinute la Euro Disney in actiuni Walt Disney, conform News.ro.

Astfel, Walt Disney cumpara participatia detinuta de Kingdom Holding la Euro Disney la pretul de 2 euro pe actiune, detinerea sa crescand de la 76,7% la 85,7%. Walt Disney, detinatoarea francizelor ”Star Wars” si ”Frozen”, intentioneaza sa faca o oferta pentru restul actiunilor Euro Disney la acelasi pret, care este cu 67% peste cotatia de la inchiderea tranzactiilor din 9 februarie.

Daca Disney isi va asigura minim 95% din actiunile Euro Disney, in urma ofertei, intentioneaza sa delisteze compania de la bursa Euronext din Paris. Nu este prima oara cand Walt Disney investeste in Euro Disney, care nu reuseste sa aiba acelasi succes ca parcurile tematice din Statele Unite.

In 2014, Euro Disney a beneficiat de un program de 1 miliard de euro, aferent unei perioade de 10 ani, pentru imbunatatirea atractiilor sale. Cu doi ani inainte, compania a obtinut si un plan de restructurare a afacerilor din Franta. Recent, rezultatele parcului tematic din Franta au fost afectate de scaderea numarului de vizitatori, in urma atacurilor teroriste si a conditiilor economice dificile din Europa.

Sursa foto: Shutterstock/aureliefrance

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri