Producatorul de medicamente Ipsen a fost de acord sa cumpere cinci produse pentru consumul de asistenta medicala de la compania farmaceutica franceza Sanofi. Ipsen a platit 83 milioane de euro pentru aceasta achizitie pentru a-si stimula profitul.

Ipsen a spus ca cel mai important produs din cele cinci achizionate a fost Prontalfine, un analgezic pentru tratamentul durerii de intesitate moderata pana la severa, care a crescut la rate de doua cifre in ultmii ani si este disponibil numai in Franta.

Celelalte produse achizitionate sunt un tratament antispastic Buscopan, tratament laxativ Suppositoria Glycerini, doua produse pentru tuse si gripa Mucothiol si Mucodyne, potrivit Reuters.

“Aceasta oportunitate imbunatateste imediat profilul profitabilitatii asistentei medicale primare al Ispen. Aceasta adauga un portofoliu limitat si bine stabilit de marci de top intr-o piata cheie precum Franta”, a precizat David Meek, directorul executiv al Ipsen.

David Meek a adaugat ca aceasta achizitie va fi finantata integral din rezervele de numerar existente si liniile de credit.

Citeste si:
Zentiva anunta semnarea primei sale achizitii dupa separarea de Sanofi
Zentiva cumpara producatorul...

Sursa foto: Julia Sudnitskaya / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
VIDEO Scene socante intr-un spital din tara: "Vrei sa te omor eu?"
Setari Cookie-uri