Orkla Foods Romania, filiala a gigantului norvegian Orkla Foods, isi va reorganiza productia, dupa ce, in ultimii patru ani, compania a investit 25 de milioane de euro in trei noi achizitii, companiile alimentareTopway Food, Ardealul si Royal Brinkers, relateaza FlexNews citat de NewsIn.

Orkla a achizitionat Topway Food, un producator de margarina, sosuri, ketchup si mustar, in 2002, iar in 2005 a preluat, de asemenea, producatorul de pate Ardealul si pe cel de margarina Royal Brinkers. Aceste trei noi achizitii i-a adus firmei Orkla Foods Romania cinci noi fabrici de productie si peste 750 de noi angajati.

Directorul de relatii publice al Orkla Foods, Robert Ronning, a confirmat, pentru FlexNews, ca filiala din Romania a grupului alimentar planuieste standardizarea productiei in fiecare filiala, pentru cresterea productivitatii.

Cifra de afaceri a filialei Orkla din Romania se ridica la 40-45 de milioane de euro pe an, potrivit estimarilor bazate pe rezultatele financiare publicate de companiile preluate de Orkla Foods.in prezent, Orkla Foods Romania este principalul producator de margarina pentru uz industrial si pentru uz casnic din Romania. Principalul competitor, pe piata romaneasca a margarinei, este compania Unilever.

Grupul norvegian Orkla a intrat pe piata romaneasca in 2002, prin achizitionarea companiei Topway Food.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri