Desemnarea castigatorului pentru cartierul Dealul Lomb din Cluj-Napoca vine dupa mai multe amanari si anchete ale BVB. Criteriul decisiv a fost suprafata mai mare de teren pe care Impact s-a hotarat s-o cedeze municipalitatii Presedintele Impact, Dan Ioan Popp, a declarat ca n-a primit nici o instiintare oficiala de la Consiliul Local Cluj-Napoca si refuza sa comenteze informatia In urma cu trei saptamani, municipalitatea Cluj sustinea ca Impact mai trebuie sa prezinte anumite acte doveditoare prin care sa demonstreze ca nu este datoare la stat
Impact a fost desemnata castigatoarea licitatiei pentru constructia cartierului rezidential Dealul Lomb din Cluj-Napoca, anunta Mediafax. Potrivit lui Sorin Apostu, presedintele comisiei speciale a Primariei responsabile cu acest proiect, in numirea castigatorului s-a tinut cont de suprafata de teren pe care firmele competitoare s-au angajat sa le predea municipalitatii.

"Ambele oferte au fost bune, ambele au prezentat proiecte fezabile si simulari de planuri urbanistice. Criteriul care a facut departajarea a fost suprafata construibila de teren care va fi atribuita Consiliului Local Cluj-Napoca. Impact a oferit 33%, iar consortiul Iberest 27%", a declarat Apostu. Acesta a adaugat ca cele 55,4 hectare ce vor reveni Primariei sunt destinate constructiei unui cartier de locuinte sociale.

Contactat de Curierul National, Dan Ioan Popp, presedintele grupului Impact, a declarat ca n-a primit inca nici o instiintare oficiala din partea Primariei Cluj-Napoca si, drept urmare, nu poate face nici o declaratie. Acesta a mai declarat ca, dupa primirea instiintarii oficiale, daca ii va fi solicitat expres de BVB, si CNVM va da si un comunicat de presa.
Adrian Rus, director comercial al consortiului Iberest, a declarat ca societatea pe care o reprezinta va analiza daca va depune contestatie, termenul fiind de sapte zile de la comunicarea oficiala a rezultatului licitatiei.

Contractul de asociere cu Impact va fi semnat de catre Consiliul Local dupa expirarea perioadei de contestatii. Autoritatea din Cluj-Napoca va participa in aceasta asociere cu terenul in suprafata de 204,94 hectare, in timp ce castigatorul Impact s-a angajat sa realizeze infrastructura necesara (drumuri, apa, canalizare, electricitate, gaz, telefonie). Totodata, dupa constructia cartierului, constructorul bucurestean va oferi 75 de locuinte colective cu caracter social Consiliului Local.

Acum trei saptamani Impact mai trebuia sa prezinte documente lamuritoare

Decizia privind desemnarea castigatorului pentru proiectul Dealul Lomb trebuia sa fie data inca de acum trei saptamani, insa Comisia speciala a Primariei Cluj-Napoca a decis sa amane cu doua saptamani decizia.
Directorul Directiei Tehnice din Primarie, Sorin Apostu, a declarat atunci ca cele doua firme calificate, Impact SA si Iberest, mai trebuie inca sa prezinte acte lamuritoare. "SC Impact SA a depus un certificat fiscal din care rezulta ca are datorii de peste 20 de miliarde de lei vechi la stat din impozitul pe venit, dar si ca are de recuperat din TVA peste 30 miliarde.

Conducerea firmei a depus o cerere de compensare in luna august 2006 si le-am dat un ragaz pentru clarificarea situatiei", a afirmat Apostu.
In urma cu o luna, prin intermediul a doua comunicate, Impact a anuntat ca este castigatorul selectiei organizate de Primaria Cluj-Napoca, pentru dezvoltarea proiectului Dealul Lomb.

Primaria Cluj-Napoca a declarat, tot prin intermediul unui comunicat, ca, de fapt, Impact nu a castigat selectia pentru ridicarea ansamblului rezidential mentionat, decizia care desemneaza castigatorul nefiind inca luata. In urmatoarele zile, Impact a dat o dezmintire in care a precizat ca s-a produs o neintelegere si ca recunoaste ca, intr-adevar, nu este castigatorul selectiei.

Asteptarile lui Popp, confirmate

Popp afirma, in urma cu trei saptamani, ca Impact accepta decizia amanarii desemnarii castigatorului licitatiei si va astepta inca doua saptamani pentru a primi decizia finala. "Este decizia lor si ne vom supune hotararilor", spune Popp.

Potrivit acestuia, in eventualitatea in care Impact va castiga selectia pentru constructia cartierului rezidential, grupul condus de acesta este pregatit sa investeasca 280 milioane euro in constructia a 5.000-6.000 de locuinte in cinci ani.

In ceea ce priveste datoriile catre stat, Popp declara ca Impact nu este datoare la stat, ci, din contra, statul este dator societatii pe care o conduce.

Potrivit lui Popp, Impact inregistreaza datorii la stat de 21 miliarde de lei vechi, in timp ce compensarile de TVA ale statului ating 39 miliarde lei. "Interpretarea documentelor arata ca Impact este creditor al statului, si nu debitor, avand de incasat 18 miliarde din compensari de TVA", declara Popp, adaugand ca "noi nu suntem datori la stat, ba chiar creditam statul in mod curent".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri