Mittal Steel Hunedoara a facut investitii tehnologice de 2,5 milioane de dolari in perioada 2005 ľ 2006, potrivit informatiilor companiei date astazi publicitatii. Programul de investitii tehnologice pentru 2006 include o noua masina de taiere cu flacara la Turnare Continua, care va permite marirea vitezei de turnare si va reduce consumul de energie electrica, oxigen lichid si gaze naturale.

In 2005, compania a modernizat Turnarea Continua pentru a produce profile rotunde de 270mm. Astfel, fluxul lingou a fost eliminat si a fost creat un nou produs, cu o valoare adaugata de 59$/tona. Investitiile la Cuptorul cu arc electric tip EBT, au inclus bene (recipienti) noi de 80mc pentru incarcarea cuptorului, o instalatie noua pentru aliere la oala, o instalatie de masurare a continutului de oxigen in otelul lichid si un nou intreruptor in vid tip Siemens.

Programul de investitii continua, in 2007 urmand sa fie finalizata instalatia de tratare a otelului äLFö, care permite eliminarea blocajelor in fluxul de productie de la otel lichid la turnarea continua, prin reducerea timpului de tratare, ceea ce va conduce la secvente mai lungi de turnare.

Investitia in noua instalatie de tratament LF va determina reducerea consumului de electricitate si, implicit, a costurilor de productie a otelului. De asemenea, va reduce perioadele si costurile de mentenanta si va imbunatati performantele Cuptorului electric si ale Otelariei. Investitia permite companiei sa indeplineasca obligatiile de mediu asumate fata de Autoritatea de mediu.

Programul include alte investitii tehnologice la Cuptorul cu arc electric pentru cresterea utilizarii energiei chimice produse prin injectie de oxigen, gaz si carbon. Acestea vor reduce durata sarjei si consumul de energie.

Mittal Steel Hunedoara continua si investitiile pentru protectia mediului, prin modernizarea serviciului de preluare si procesare zgura calda in Otelarie, ceea ce duce la eliminarea in viitor a depozitarii zgurii in Halda de la Buituri. In plus, compania va moderniza sistemului de management al apelor uzate in Otelarie si Laminoare.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Companii »


Setari Cookie-uri