Rompetrol si-a schimbat, din aceasta saptamana, gama de carburanti renuntand la produsele Euro 3 si pastrand la comercializare doar benzine si motorine Euro 4, concomitent cu scaderea preturilor.
Benzina Premium E 4 (Euro 4), care a inlocuit benzina Premium E Plus (Euro 3), are un pret cu 5 bani mai mic decat al acesteia, ajungand la 3,29 lei/litru. Benzina Euro Standard fara plumb (Euro 3) dispare din oferta Rompetrol.

Benzinei Euro Plus fara plumb, care costa saptamana trecuta 3,74 lei/litru, i se adauga aditivi speciali si devine Efix benzina 95 (Euro 4), care se comercializeaza incepand de luni la pretul de 3,30 lei/litru. Sortimentul de benzina Euro Super 98 fara plumb (Euro 4) ramane in noua gama Rompetrol, ieftinindu-se cu 5 bani/litru de la 3,84 lei/litru la 3,79 lei/litru.
Reprezentantii Rompetrol au mai spus ca sortimentul de motorina Euro 3 dispare, iar motorina Super Euro 4 devine motorina Euro 4, pretul ei scazand de la 3,37 lei/litru la 3,25 lei/litru, informeaza NewsIn.

Efix Diesel, comercializat in toata reteaua benzinariilor Rompetrol incepand de luni, costa 3,34 lei/litru. Rompetrol a lansat, saptamana trecuta, o noua gama de carburanti numita Efix, care protejeaza motorul, dupa ce a investit o suta de mii de dolari in aditivi si intr-o linie automatizata de aditivare. Benzina si motorina Efix au o cifra octanica de 95 si corespund normelor de poluare Euro 4, norme care vor deveni obligatorii in Romania de la 1 ianuarie 2007.

Ultima ieftinire a preturilor carburantilor Rompetrol a avut loc cu doua saptamani in urma cand preturile benzinelor si motorinelor au scazut cu sapte bani/litru. Benzina Premium E Plus se transforma in benzina Premium E 4, sortimentul de benzina Standard fara plumb se scoate din benzinarii, iar benzina Euro Plus fara plumb, impreuna cu aditivi speciali, devine Efix", a spus Paul Pop. Potrivit acestuia, benzina Super Euro 98 devine Euro 4, acelasi lucru intamplandu-se si cu motorinele Euro 3 care devin Euro 4.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri