Transelectrica si-a constituit provizioane in suma de 10,381 milioane de lei pregatindu-se pentru pierderea procesului cu Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC), potrivit unui raport al auditorului financiar KPMG.
Jumatate din provizioanele totale constituite de Transelectrica la data de 30 iunie 2006 se refera la litigiul cu ANRC. Potrivit raportului KPMG, "consultantii juridici ai Grupului (Transelectrica si filialele sale, n.red.) considera ca este foarte probabil ca procesul sa fie pierdut in favoarea ANRC si onorariile sa fie suportate de catre Grup".

in 2004, Transelectrica a obtinut licenta de operator de comunicatii si in consecinta trebuia sa plateasca un tarif de monitorizare anual calculat ca procent din veniturile totale. Transelectrica insa a considerat ca din moment ce nu a obtinut venituri din servicii de comunicatie nu are nicio datorie catre ANRC. Raportul KPMG mentioneaza ca legile in vigoare prevad ca tariful de monitorizare pe care Transelectrica ar trebui sa-l plateasca ANRC este aplicabil veniturilor totale ale operatorului, indiferent de domeniul in care au fost produse, informeaza NewsIn.

Transportatorul de energie electrica avea la 30 iunie 2006 provizioane referitoare la litigii in suma totala de 20,987 milioane de lei. Din aceasta suma, 10,606 milioane de lei reprezinta impozit pe cladiri si penalitati aferente pentru statia de la Isaccea. Raportul noteaza ca Transelectrica sustine ca din moment ce statia a fost considerata patrimoniu public, nu trebuie sa plateasca impozit insa Fiscul este de alta parere. Litigiul dintre Fisc si Transelectrica este in curs de desfasurare.

Transelectrica si filialele sale sunt implicate in 41 de procese in curs de desfasurare, in 20 dintre acestea avand calitatea de parat.Transelectrica este actionar cu 100% din actiuni la companiile SMART SA, Teletrans SA, Icemenerg SA, Formenerg SA, Icemenerg Service SA si tot cu 100% la bursa de energie OPCOM SA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri