Cele 26 de societati controlate de Consiliul Concurentei in zonele libere nu au depasit nivelul maxim admisibil al ajutorului de stat acordat in perioada 2003-2004, arata raportul de monitorizare al institutiei.

Un numar de 17 societati dintre cele verificate de Consiliul Concurentei a beneficiat, in perioada 2003-2004, de reduceri la plata impozitului pe profit in valoare de 716.882,8 dolari si 3.548 de euro. Cei 26 de agenti economici au renegociat contracte de concesiune cu administratiile zonelor libere, pentru a beneficia de diminuari ale redeventei catre autoritatile locale, incepand cu martie 2005, in valoare de 1.282.936,3 dolari si 100.466 de euro.

Ministerul Finantelor Publice a informat ca au fost 33 de agenti economici care puteau primi ajutor de stat sub forma diminuarii redeventei platite administratiilor zonale libere. Cinci dintre cei selectionati au renuntat ulterior la ajutorul de stat. Preziosa Com SRL a atins nivelul maxim admisibil al intensitatii ajutorului de stat. SC Romned Company SRL a beneficiat de ajutor de stat peste limita maxima admisibila, dar MFP a recuperat ajutorul de stat ilegal si dobanda aferenta acestuia, conform NewsIn.

In perioada analizata, cei 33 de agenti economici au investit in jur de 15 milioane de dolari, in cladiri, platforme, utilaje si echipamente. Controalele au fost efectuate in intervalul august-septembrie 2006 in cele cinci zone libere operationale, respectiv Braila, Constanta, Curtici-Arad, Galati si Giurgiu.Agentii economici din zonele libere beneficiaza, pana la 31 decembrie, de scutirea de la plata impozitului pe profit, in cazul in care au realizat, pana la 1 iulie 2002, investitii in cladiri, echpipamente si utilaje de cel putin un milion de dolari. Cei care au incheiat, pana la 1 iulie 2002, contracte de cesiune cu administratiile zonelor libere bneficiaza de diminuarea redeventei De asemenea, pana la finele lui 2011.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »