Incepand cu luna iunie a anului 2016 au fost inregistrate 382 notificari ale detinatorilor de autorizatii de punere pe piata privind discontinuitatea temporara sau permanenta, conform rezultatelor oferite de Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale. Aceste companii din industria farmaceutica nu mai produc anumite medicamente temporar sau permanent din motive de fabricatie, comerciale, se va relua comercializarea dupa o anumita perioada sau se asigura stocuri.

"Disparitia medicamentelor reprezinta un efect, cauza din punctul nostru de vedere este filozofia pe care Romania incearca sa o impuna de ani de zile la acest capitol si anume stabilirea celui mai mic pret european", a precizat Liviu Popescu, director relatii externe al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont