Conducerea companiei Transelectrica a afisat, pe pagina de internet, rezultatele financiare semestriale, calculate conform standardelor internationale de contabilitate IFRS, cu trei saptamani inainte de anuntarea rezultatelor financiare obtinute in primele noua luni ale anului.

"Aceste rezultate consolidate, calculate dupa standardele internationale le publica doar pentru primul semestru si pentru rezultatele anuale, cele trimestriale, la trei si la noua luni, le vom transmiste conform norlemol de calcul romanesti", a explicat pentru NewsIn, Razvan Purdila, directorul pentru piata de capital al companiei Transelectrica.

Potrivit standardelor internationale, profitul obtinut de Transelectrica in primele sase luni ale anului este de 154 milioane lei (peste 43 milioane euro). Veniturile din exploatare s-au cifrat la1,14 miliarde lei (324,3 mil. euro), mai mari cu 88%, potrivit rezultatelor consolidate conform standardelor internationale. in aceste cifre sunt incluse si date financiare ale filialelor Transelectrica - Opcom, Smart, Formenerg, Teletrans, Icemenerg si Icemenerg Service.

in luna august, compania Transelectrica a afisat profitul obtinut in primele sase luni, de 109,9 milioane lei (31,1 milioane euro), cu 25,2% mai mare decat profitul obtiunut in perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 60%, de la 705,6 milioane lei obtinute in primul semestru al anului 2005, pana la 1,12 miliarde lei (317 milioane euro) in primele sase luni ale anului in curs. La sfarsitul anului 2005, profitul companiei a fost de 82,37 milioane lei (23,3 milioane euro), la o cifra de afaceri de 1,71 miliarde lei (484 milioane euro).

Actiunile companiei Transelectrica se tranzactionate incepand de marti, 29 august, compania fiind listata la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Capitalul social al companiei este aproximativ 732,97 milioane de lei, divizat in aproximativ 73,29 milioane de actiuni. Statul detine 76,5% din capitalul social al companiei, restul de 13,5% fiind detinut de Fondul Proprietatea. Capitalizarea compania este de 1,72 miliarde lei, ultima tranzactie fiind efectuata la pretul de 23,6 lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
ANAF cere inca 2 zile la declaratiile si platile cu termen 25 ianuarie