Dintre afacerile romanesti de familie de peste un milion de euro, circa 20% au realizat cu succes trecerea la a doua generatie de antreprenori, in timp ce 73% dintre acestea sunt inca conduse de fondatori si se pregatesc pentru succesiune. Tot in cadrul acestor afaceri, in total, in doar 27% dintre cazuri, companiile cu cifra mai mare de un milion de euro sunt conduse de lideri care au preluat fraiele afacerii de la fondatori, fata de 53% dintre companiile la nivel global chestionate in cadrul studiului.

Pe langa fondatori, cele mai multe afaceri au un singur membru al familiei angajat, in timp ce 33% au cel putin doi membrii ai familiei de genul masculin angajati, iar 29% cel putin doua femei membre ale familiei. In total, 80% dintre companii au cel putin o femeie in top management, fata de 95% care au cel putin un barbat reprezentat la acest nivel. De asemenea, 49% dintre afaceri au mai mult de doi barbati in top management, fata de doar 31% care au cel putin doua femei.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Andrey Burmakin / Shutterstock.com