Tudor Dragomir Niculescu (26 de ani), proprietarul lantului de cafenele Turabo Cafe va ridica in 2008 un hotel de cinci stele in centru Bucurestiului, investitie estimata la 25 de milioane de euro, a declarat pentru Wall-Street omul de afaceri.

Deocamdata, nu ne-am hotarat asupra zonei. Suntem in faza de tatonare, ne concentram pe centrul vechi al Capitalei, dar nu excludem si zone precum Pipera. Va fi vorba de un hotel cu o capacitate ce nu va depasi 100 de camere, ne-a precizat proprietarul lantului de cafenele Turabo Caf.

De asemenea, Niculescu intentioneaza sa duca lantul de cafenele si pe alte piete, concentrandu-se in acest moment pe tari precum Polonia si Cehia. Potrivit acestuia, Turabo Cafe va realiza anul acesta o cifra de afaceri de 3 milioane de euro, pentru ca in 2007 vanzarile companiei sa creasca pana la 10 milioane de euro.

Proprietarul lantului de cafenele Turabo Caf a anuntat totodata ca isi va extinde afacerea anul viitor pana la 20 de locatii, dintre care aproximativ 7 vor functiona in regim de franciza. Am ales sa continuam parteneriatul cu BCR si , totodata, am decis sa nu ne mai dezvoltam in centre comerciale precum hypermarketuri sau malluri deoarece am intampinat unele restrictii de orar si spatiu. Asocierea dintre brandul nostru si aceste centre nu a dat roade, a apreciat Niculescu.

Potrivit proprietarului Turabo, cele mai profitabile locatii sunt cele din zonele Episcopiei, Pietei Romane si Brasov. In plus, in decembrie se va mai deschide o cafenea in Piata Victoriei din Bucuresti.

Turabo este prima cafenea romaneasca al carei concept a fost francizat. Turabo controleaza acum sase cafenele (trei in Bucuresti si cate una in Iasi, Brasov si Timisoara) si doua in franciza. Potrivit lui Niculescu, pentru a deschide o cafenea sub marca Turabo, francizatul trebuie sa plateasca o taxa de 115.000 euro, investitie ce poate fi recuperata in maxim doi ani. Franciza a reprezentat un pas necesar si firesc in dezvoltarea noastra pentru ca ajunsesem in situatia in care nu ne ma puteam finanta singuri, a declarat Niculescu, prezent la un seminar din cadrul Zilelor Biz.

Lantul se afla in competitie cu locatii precum Gloria Jean's, Centro sau City Cafe. Piata cafenelelor este foarte efervescenta in ultima perioada, cel putin doi jucatori internationali - Starbucks si Coffee Heaven - anuntandu-si intentia de a intra cu unitati la nivel local, ambele in sistem de franciza.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri