"Memorandumul semnat cu Rompterol reprezinta un pas important pentru intrarea Eurocontrol in Europa. Suntem foarte multumiti ca Rompetrol a ales tehnologia Petromark pentru a-si asigura calitatea superioara a produselor lor", a declarat presedintele Eurocontrol Technics, Bruce Rowlands. Conform contractului incheiat intre cele doua companii, Rompetrol va implementa solutia Petromark pentru a preveni falsificarea benzinei si motorinei produse de firma romaneasca. Prima tara care va beneficia de aceasta tehnologie va fi Ucraina, acolo unde Rompetrol detine mai multe sucursale, dar numai dupa ce grupul petrolier va termina de construit aici noul terminal si infrastructura aferenta, urmand ca ulterior compania sa introduca acest produs si in Romania.

"Rompetrol Grup este incantat ca poate lucra cu Eurocontrol/GFI pentru introducerea Petromark, necesara pentru monitorizarea si securitizarea produselor Rompetrol in toate lanturile noastre de distributie", a afirmat vicepresedintele pentru Marketing si Retail al Rompetrol Grup, Eric Kish. Cele doua companii nu au facut publice datele financiare ale contractului semnat luni, informeaza NewsIn.

Grupul Rompetrol (TRG) este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Olanda, care desfasoara operatiuni in 12 tari. Majoritatea activelor si operatiunilor Rompetrol se desfasoara in Romania, Franta, Spania si zona de sud-est a Europei. Activitatile principale ale Rompetrol se desfasoara in domeniul rafinarii si al marketingului. Compania are activitati suplimentare de explorare si de productie si desfasoara si alte servicii din industria petrolului, ca forare, inginerie, furnizare, constructie, mentenanta si transport. TRG are un numar de peste 8000 de angajati si estimeaza ca venitul brut al companiei pentru 2006 va fi de aproximativ sase miliarde de dolari americani. Rompetrol urmareste sa devina una dintre cele mai mari companii independente din domeniul petrolier din Europa si sa obtina o buna pozitionare in zonele Marii Negre si Marii Mediterane.

Eurocontrol Technics Inc, prin filiala sa Global Fluids International S.A. (GFI), este unul dintre pionierii mondiali in dezvoltarea si implementarea sistemelor inovative de marcare moleculara pentru industria petrolului. Petromark TM, GFI a dezvoltat o solutie in patru parti, care se refera la marcare, injectie, monitorizare si control. Solutia Petromark TM incearca sa solutioneze doua probleme majore din industria petrolului: combaterea comertului de combustibili ilegali si asigurarea protectiei de marca pentru produsele marilor companii petroliere.Aceste probleme au devenit o prioritate pentru guverne si pentru oficialii corporatiilor, o data cu cresterea substantiala a pretului petrolului