Piata de consultanta in afaceri s-ar putea rudica in acest an la aproximativ 84 milioane euro, in crestere cu 20 procente fata de nivelul inregistrat in 2005, a declarat in cadrul unui seminar al Zilelor Biz, Norbert Hockl, partener in cadrul firmei Link Management Consulting, citand un studiu realizat de Federatia Europeana de Consultanta in Afaceri.

"Piata romaneasca de consultanta este inca in formare, iar transparenta in domeniu este inca foarte redusa", a spus Hockl .

Potrivit lui Hockl, la finele anului trecut activau in Romania 480 de firme mici si mijlocii si 30 de companii mari de consultanta.

"In viitor, ma astept sa intre pe piata noastra si alte companii straine, precum AT Kearney sau Mercer Management", a punctat Hockl.

Potrivit specialistilor, acest domeniu include activitati de consultanta pe segmente ca resurse umane, IT, taxe si impozite, dezvoltarea de noi produse sau fuziuni.

Link Management Consulting a fost fondata in 2005 de Norbert Hckl si alti asociati. Hckl a absolvit Universitatea din Karlsruhe (Germania) si ETH Zurich (Elvetia).

De asemenea, potrivit unor date recente consultanta in management este o piata estimata la 240 de milioane de euro in acest an, in timp ce anul viitor va trece de 330 de milioane de euro. Ritmul de crestere al pietei consultantei in management a fost relativ constant in ultimii doi ani, situandu-se in jurul valorii de 20%, potrivit estimarilor Asociatiei Consultantilor in Management din Romania (AMCOR).

Cresterea economica si apropiata aderare a Romaniei la Uniunea Europeana au fost principalii factori care au condus la cresterea spectaculoasa de anul acesta a pietei autohtone de consultanta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri