Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va publica anuntul final pentru privatizarea Antibiotice Iasi in prima jumatate a lui noiembrie, urmand ca in decembrie sa fie depuse ofertele financiare si sa fie selectat investitorul
Potrivit comunicatului, strategia de privatizare a Antibiotice, care va fi prezentata executivului, va cuprinde mai multe etape. in prima faza, va fi publicat anuntul final de privatizare, in primele doua saptamani ale lunii noiembrie. Apoi, potentialii investitori vor avea o luna la dispozitie sa depuna documentele de precalificare pe baza carora va avea loc selectia in faza de precalificare.

Companiile selectate vor fi invitate, apoi, sa depuna ofertele financiare, in a doua parte a lunii decembrie. in baza ofertei financiare, AVAS ii va selecta pe primii doi investitori, care, pana la finalul lunii decembrie, vor depune oferte financiare imbunatatite si finale, in baza carora va fi selectat castigatorul, informeaza NewsIn. Clauzele contractului de privatizare vor fi negociate incepand din ianuarie 2007.

Anuntul preliminar de vanzare, prin negociere, a 53,01% din capitalul social al Antibiotice Iasi, catre un investitor sau un consortiu de investitori condus de un producator de medicamente sau o societate de investitii financiare a fost publicat, pe 16 octombrie.

AVAS detine 53,027% din capitalul social al Antibiotice si intentioneaza sa se asocieze cu unii dintre actionarii minoritari pentru a vinde impreuna un pachet de control viitorului investitor. Printre actionarii minoritari ai Antibiotice sunt SIF Oltenia (10.09%), Citibank Romania (6.16%) si fondul de investitii cipriot Broadhurst Investment (5.21%).

In aceste conditii, presedintele AVAS, Razvan Orasanu, a declarat ca nu poate da curs solicitarii salariatilor companiei de a cumpara un pachet de actiuni de 10%, pentru ca astfel AVAS si-ar diminua pachetul majoritar. Interesul potentialilor investitori este sa obtina un pachet de control cat mai consistent, a explicat Orasanu, motiv pentru care statul vrea sa se asocieze cu alti actionari. Mai mult, statul ar putea obtine o marja aditionala de valoare mai mica, daca isi reduce pachetul de actiuni.

Antibiotice SA este considerata cea mai valoroasa societate din portofoliul AVAS, datorita cotei de piata de 3,2% pe care o are pe piata farmaceutica din Romania. Antibiotice ocupa pozitia a noua in topul celor mai mari companii din domeniu in perioada iulie 2005-iunie 2006, dupa vanzari, conform datelor companiei de studii de piata Cegedim.

Consultantul juridic va fi selectat pe 13 noiembrie

Documentatia de atribuire a contractului de asistenta juridica poate fi obtinuta de la sediul AVAS sau de pe site-ul autoritatii. Ofertele pot fi transmise pana pe 13 noiembrie 2006, termen la care vor fi deschise ofertele, la sediul AVAS. Casele de avocatura straine pot participa doar ca parteneri ai unor case de avocatura romanesti.

Conform strategiei de privatizare a companiei farmaceutice iesene, AVAS urmeaza sa publice anuntul final pentru privatizarea Antibiotice Iasi in prima jumatate a lui noiembrie. Ulterior, potentialii investitori vor avea o luna la dispozitie sa depuna documentele pe baza carora va avea loc selectia in faza de precalificare. Companiile selectate vor fi invitate apoi sa depuna ofertele financiare, in a doua parte a lunii decembrie.

In baza ofertei financiare, AVAS ii va selecta pe primii doi investitori care, pana la finalul lunii decembrie, vor depune oferte financiare imbunatatite si finale, in baza carora va fi selectat castigatorul. Clauzele contractului de privatizare vor fi negociate incepand din ianuarie 2007.

Anuntul preliminar de vanzare, prin negociere, a 53,01% din capitalul social al Antibiotice Iasi, catre un investitor sau un consortiu de investitori condus de un producator de medicamente sau o societate de investitii financiare a fost publicat, pe 16 octombrie.

AVAS detine 53,027% din capitalul social al Antibiotice si intentioneaza sa se asocieze cu unii dintre actionarii minoritari pentru a vinde impreuna un pachet de control viitorului investitor. Printre actionarii minoritari ai Antibiotice sunt SIF Oltenia (10,09%), Citibank Romania (6.16%) si fondul de investitii cipriot Broadhurst Investment (5,21%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri