Actionarii societatii de dezvoltare imobiliara R.E.D. Group SRL au hotarat contractarea unui credit de maximum 10,5 milioane euro de la Raiffeisen Bank, pentru achizitionarea a 20,111% din capitalul Continental Hotels, potrivit datelor din Monitorul Oficial citate de NewsIn.

Actionarii R.E.D. Group au decis garantarea creditului gajarea actiunilor detinute de societate la Continental Hotels, inclusiv asupra titlurilor pe care le va transfera unei companii noi. Actionarii au mai pus gaj asupra conturilor deschise la Raiffeisen Bank. Ei au cesionat toatedrepturile societatii care decurg din contractul de vanzare - cumparare a pachetului de 20,11% din actiunile Continental Hotels, incheiat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare Fundatia Post - Privatizare (BERD) si GED Eastern Found Ltd.

Compania imobiliata a deschis conturi la Raiffeisen Bank pentru derularea operatiunilor aferente preluarii pachetului de 20,111% din actiunile Continental Hotels, precum si rularea cifrei de afaceri. Actionarii R.E.D. Group sunt Radu Daniel Enache, Ioan Mirea si Radu Petrica Enache. Potrivit datelor afisate pe site-ul web al Continental Hotels, Radu Petrica Enache detine 23,51% din actiunile Continental Hotels, iar Ioan Mirea, 18,77% din actiunile companiei hoteliere. Din actionariatul Continental Hotels mai fac parte BERD (11,43%) si alte persoane fizice si juridice (46,30%).

Potrivit ultimelor informatii financiare disponibile pe pagina de internet a Continental Hotels, compania a inregistrat, in primul trimestru al anului 2006, o cifra de afaceri de 17,11 milioane lei si un profit net de 0,96 milioane lei.

R.E.D. Group a afisat, pentru 2005, pierderi de 8.024 lei, avand un capital social subscris si varsat in valoare de aproape 1,6 milioane lei. Continental Hotels detine 14 hoteluri in Romania, care functioneaza sub marcile Ibis si Continental.

Potrivit declaratiilor oficialilor Continental Hotels, citati pe pagina de internet a companiei, Continental Hotels va investi, in perioada 2006-2009, 65 milioane euro pentru modernizarea sau constructia a 11 hoteluri, un sfert din fondurile necesare urmand sa provina din sursele proprii ale societatii.