"Aceste companii ar putea fi cumparate si de catre investitori straini, pe care ne chinuim de ani de zile sa ii atragem in Romania, aratandu-le performantele economiei tarii, stabilitatea in contextul geopolitic s.a.m.d. Va pot confirma ca, privita din afara, Romania este foarte atractiva pentru investitori. Este probabil cea mai atractiva, impreuna cu Polonia, din Europa Centrala si de Est. Vin in numar mare si frecvent, insa tranzactiile sunt foarte putine, pentru ca desi economia si legislatia se ridica la nivelul asteptarilor acestora, atunci cand este vorba sa gaseasca anumite cazuri concrete pentru a face tranzactii nu reusesc sa le identifice", spune Rudolf Vizental (foto).

Seful CITR declara ca investitorii straini "de cele mai multe ori se uita la companii cu active sanatoase a caror valoare depaseste 10 milioane de euro, dar in aceasta zona numarul este foarte mic in Romania. Sunt probabil 1.500 sau 1.800 de companii care se ridica la aceste standarde".

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont