Actionarii companiei Transelectrica analizeaza intentia conducerii companiei de a achizitiona mijloace fixe pentru statia din Baia Mare, in valoare totala de 190.000 lei, bani pe care trebuie sa ii inregistreze in planul de investitii pe anul 2006. Mijloacele se afla in gestunea companiei Refraceram.

Pe ordinea de zi a adunarii generale ordinare a actionarilor se afla si dicutarea deciziei conducerii companiei de a vinde locuinte din patrimoniul propriu catre chiriasii care le ocupa si care sunt salariati ai compaiei la sucursalele de transport din Bucuresti, Cluj si Constanta. in cadrul AGA se va discuta si contractul de performanta ce trebuie inschieat cu directorul companiei si remunerarea acestuia.

Actionarii Transelectrica vor analiza si intentia conducerii companiei de a sponsoriza Festivalul Internationalde Film documentar de la Sibiu "Astra Film Fest" si a Asociatiei pentru protectia sociala a pensionarilor proveniti din MEE- RENEL-CONEL.

Conducerea companiei intentioneaza sa obtina acordul investitorilor pentru a mandata reprezentantii transelectrica sa participe la adunarea generala a actionarilor companiei Icemenerg in vederea vanzarii unui teren de 2.819,54 mp din Craiova, si a unui teren de 6.932,35 mp si a constructiilor aferente din Baza de cercetare Hidro.

Totodata, actionarii transportatorului national de energie vor analiza si mandatarea reprezentantilor companiei care sa participe la adunarile generale ale actionarilor companiilor OPCOM, Icemenerg, Teletrans, Formenerg si Smart.

In cadrul adunarii generale extraordinare, actionarii companiei vor discuta intentia conducerii Transelectrica de a modifica statul companiei prin adaugarea activitatilor de inretinere si reparare a autovehiculelor, transport pe cai navigabile, consultanta pentru afaceri si managemet, asistenta medicala ambulatorie si ale activitati de sanatate umana. Totodata, actionarii vor decide si atributiile adunarii generale a actionarilor.

Compania Transelectrica a afisat in primul semestru un profit dupa impozitare de 109,9 milioane lei (31,1 milioane euro), cu 25,2% mai mare decat profitul net obtinut in perioada similara a anului trecut, potrivit NewsIn. Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 60%, de la 705,6 milioane lei obtinute in primul semestru al anului 2005, pana la 1,12 miliarde lei (317 milioane euro) in primele sase luni ale anului in curs. La sfarsitul anului 2005, profitul companiei a fost de 82,37 milioane lei (23,3 milioane euro), la o cifra de afaceri de 1,71 miliarde lei (484 milioane euro).

Actiunile companiei Transelectrica se tranzactioneaza incepand de marti, 29 august la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Capitalul social al companiei este aproximativ 732,97 milioane de lei, divizat in aproximativ 73,29 milioane de actiuni. Statul detine 76,5% din capitalul social al companiei, restul de 13,5% fiind detinut de Fondul Proprietatea.