Actionarul majoritar al companiei Vulcan, Grupul Energetic Tender a subscris integral actiunile emise in vederea majorarii capitalului social, iar in urma subscrierii controleaza 84,82% din capitalul social, potrivit Monitorului Oficial.

Actionarii companiei Vulcan au decis majorarea capitalului social cu suma de 3,930 milioane lei, prin emiterea unui numar de 1,572 milioane de actiuni noi cu valaore nominala de 2,5 lei, potrivit hotararii adunarii generale a actionarilor de la inceputul lui octombrie. Actionarul majoritar a subscris integral emisiunea de titluri noi.

In urma majorarii de capital, Grupul Energetic Tender detine 84,82%, iar Societatea de Investitii Financiare 4 Muntenia, controleaza 9.06%, informeaza NewsIn. Capitalul social al companiei Vulcan este de 58,46 milioane lei.

Totodata, actionarii companiei au decis in luna august majorarea plafonului din Acordul de Garantie pentru doua contracte incheiate cu Banca Comerciala Romana, filiala sectorului 5, pana la valoarea de 3,2 milioane euro si respectiv 1,7 milioane euro. Noile plafoane urmeaza sa fie garantate prin scrisori de garantie.

In luna decembrie 2002, Tender S.A. a incheiat cu Autoritatea pentru Privatizarea si Administrarea Patrimoniului Statului (APAPS) un contract de vanzare-cumparare prin care prelua compania Vulcan Bucuresti, care producea componente pentru Centrala de la Cernavoda si care avea ca obiect de activitate productia de generatoare de aburi. Valoarea tranzactiei a fost de 8,4 milioane de euro. APAPS detinea 83,16% din actiunile Vulcan.

Grupul Energetic TENDER S.A. face parte din Tender S.A. si cuprinde Nuclearmontaj SA, Fecne SA, Vulcan SA, Upruc CTR. Compania mama, Tender SA a fost infiintata in 1991. Compania desfasoara activitati de arhitectura, inginerie si servicii de consultanta tehnica legate de acestea.

Ovidiu Tender este actionar majoritar al S.C. Tender S.A. Compania Tender este formata din mai multe grupuri de firme cu activitati in domeniile: industrie, agricultura, prospectiuni geologice, IT, asigurari, mass-media, turism, paza si protectie.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si