Electrica a inregistrat in primele trei luni ale anului venituri operationale de 1,44 miliarde lei, in scadere cu 5% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Compania a distribuit in primele trei luni 4,6 TWh de energie electrica, in crestere cu 4%, la 3,68 milioane de utilizatori, scrie News.ro.

“Asa cum s-a semnalat public inca din luna ianuarie, conditiile meteo extreme au crescut cererea de energie electrica si, in acelasi timp, au afectat mai multe tehnologii de producere a energiei si au determinat dezechilibre majore in piata de energie la inceputul acestui an. Aceste dezechilibre au influentat, cum era de asteptat, costurile cu achizitia de energie si, implicit, rezultatele financiare inregistrate in primele trei luni din 2017”, a declarat directorul general al Electrica, Catalin Stancu, citat in raportul trimestrial al companiei.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: chuyuss / Shutterstock