Polonezii de la CIECH SA au preluat cel mai mare combinat de produse sodice din Romania, Uzinele Sodice Govora (USG), Valcea. „in sfarsit, se va finaliza nebunia cu privatizarea USG. ... Uzina de Soda va fi preluata de CIECH, care a reusit sa devina invingatoare intr-o cursa pornita acum o jumatate de an, impreuna cu Open Joint Stock Company Lisichanska Soda din Ucraina si Indian England NV, cu sediul in Amsterdam“, a declarat, citat de NewsIn, Dumitru Buse, presedintele Consiliului Judetean Valcea.

Pana in prezent, principalii actionari ai USG au fost CET Govora (49,84% din actiuni) si fratii Marius si Emil Cristescu, cei care detineau, prin Bega Com, 40,44 la suta din activele uzinei.

Dupa retragerea ucrainienilor de la Open Joint Company Lichanska Soda, in cursa pentru preluarea USG au mai ramas doi competitori : indienii de la Indian England NV, parte a grupului GHLC, si polonezii de la CIECH SA, a caror oferta a fost considerata de autoritatile locale cea mai viabila.

Mai mult decat atat, acestia au avut parte si de puternica sustinere a Sindicatului Sodistul, care a inteprins la sediul AVAS cateva actiuni de pichetare, cerand reprivatizarea rapida a uzinei, care are datorii de peste 1.500 miliarde lei vechi.

Saptamana trecuta, polonezii au preluat pachetul de actiuni al Bega Com, la un pret care, deocamdata, este confidential.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si