Dupa ce a lucrat timp de 20 de ani in corporatii, precum Unilver, Alan Clark a venit in Romania la invitatia unui prieten francez cu scopul de a infiinta aici o firma specializata in consultanta. A urmat insa o perioada (2005-2011) in care a lucrat ca expert full-time in proiecte pe fonduri europene. In 2012 chiar el insusi a depus documentatia pentru a obtine finantare europeana si pentru a-si transforma o pasiune din timpul liber intr-un business.

“Prima oara am gustat cidrul in Franta. In 2011-2012 nu exista cidru in Romania, am stiut cu ce mere puteam face si stiam ca exista public c ear putea sa fie interesat de produs. In 2012 am facut un proiect pe fonduri europene, insa nu a obtinut finantarea, a mers incet, s-a oprit in 2013. Am apelat la fonduri private. Initial, pentru proiectul pe fonduri europene am cheltuit 100.000 de euro, am achizitionat terenul, am renovat o hala, am cumparat utilaje. In total, cred ca vorbim de 700.000 de euro”, a spus Alan Clark, in emisiunea Profesionistii in Retail.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont