Japonezii de la Calsonic Kansei demareaza o investitie de tip greenfield, langa Ploiesti, ce presupune constructia unei noi fabrici de componente electronice pentru industria auto.

Investitia va fi demarata in 2018, urmand a incepe productia de serie in 2020, generand pana la 370 de noi locuri de munca. Noua capacitate de productie va fi construita in vecinatatea celei existente in Ploiesti, investitie demarata de companie in 2006, si care in prezent are 630 de angajati, a anuntat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, a discutat cu reprezentantii companiei Calsonic Kansei Japonia planurile de extindere ale acesteia in tara noastra care vizeaza, atat construirea unei noi unitati de productie de componente auto, cat si transferarea unor capacitati de productie din Asia in Romania.

“Ma bucura sa vad ca unul dintre cei mai importanti jucatori din industria de componente auto la nivel global considera Romania cea mai potrivita destinatie pentru extinderea afacerilor, beneficiind atat de cadrul fiscal avantajos cat si de potentialul resursei umane specializate. Sectorul automotive din tara noastra cunoaste o crestere semnificativa, intentia companiei Calsonic Kansei fiind o reconfirmare a directiei bune pe care acest domeniu industrial o are in Romania. Industria automotive este sectorul ce acopera cea mai mare pondere a exportului romanesc cu o contributie de 10% la PIB-ul national”, a declarat Alexandru Petrescu.

Calsonic Kansei produce in Romania Radiatoare pentru sisteme de racire, intercoolere, incalzitoare si sisteme de aer conditionat. Compania este unul dintre cei mai importanti furnizori de componente pentru industria auto la nivel mondial (Alianta Renault-Nissan, Audi, Volkswagen, Daimler, Peugeot, Mitsubishi, Subaru, Mazda, s.a.). Compania are peste 80 de fabrici de productie in care se realizeaza sisteme electronice, componente de interior, sisteme de admisie-evacuare si sisteme termice pentru automobile.

Sursa foto: Iakov Filimonov, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri