Actionarii producatorului de medicamente Zentiva (simbol bursier SCD), companie controlata de grupul Sanofi printr-o firma cipriota, au aprobat repartizarea sumei de 65 milioane lei, din profitul net obtinut anul trecut, pentru dividende, arata un raport transmis marti Bursei de Valori Bucuresti (BVB), potrivit News.ro.

Producatorul de medicamente Zentiva a realizat anul trecut un profit net de 73 milioane lei.

Dividendul brut este in valoare bruta de 0,15 lei/actiune. ”Dividendele se vor plati la data de 9 Iunie (data platii), atat pentru platile prin transfer bancar, cat si pentru platile in numerar”, arata raportul societatii.

Compania Zentiva SA este controlata de grupul farmaceutic francez Sanofi si are o valoare de piata de 883,9 milioane lei (196,4 milioane euro).

Compania a realizat in primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri de 110,3 milioane lei, mai mare cu 10% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce pro­fitul net a scazut cu 10% la 18,15 milioane lei.

Citeste si:
Ce dividende vor anunta companiile listate dupa raportarile financiare
Ce dividende vor anunta...

Actionarii principali ai Zentiva sunt companiile Venoma Holdings Limited, din Cipru, cu 50,98% din actiuni, si Zentiva NV, din Olanda, cu 23,92% din actiuni.

Sursa foto: amenic181 / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ce companii farmaceutice si-au rasplatit cel mai bine actionarii dupa criza
Setari Cookie-uri