Carrefour a confirmat, vineri, decizia de a-l numi pe Alexandre Bompard, actualul sef al retailerului de electronice Fnac Darty, ca presedinte si director general al grupului.

Alexandre Bompar, in varsta de 44 de ani, va renunta la functia de director general al Fnac Darty si il va succeda din 18 iulie pe actualul sef al Carrefour, Georges Plassat, aflat la conducerea celui de-al doilea maire retailer din lume din 2012, potrivit News.ro.

Investitorii vor ca noul director general al Carrefour sa creasca performantele hipermarketurilor franceze, sarcina pe care altii directori nu au reusit sa o indeplineasca.

Bompard indeplineste multe dintre cerintele sarcinilor sale, avand experienta in reducerea costurilor si dezvoltarea operatiunilor online, ambele esentiale pentru rentabilizarea hipermarketurilor franceze.

Actualul director general a condus redresarea Carrefour prin reducerea preturilor, accelerarea extinderii magazinelor de proximitate si renovarea magazinelor.

Citeste si:
VIDEO retailDetail: De ce lanturile de retail isi deschid restaurante
VIDEO retailDetail: De ce tot...

Plassat, apreciat pentru salvarea Carrefour de la o posibila divizare, lasa un grup care a facut progrese in cea mai mare parte a Europei si in Brazilia, a doua sa mare piata.

Performantele actiunilor au fost insa limitate de evolutia mai slaba a afacerilor din Franta, unde Carrefour obtine 47% din vanzari si 47% din profitul operational.

In martie, Carrefour a raportat primul declin al profitului operational din 2012.

Carrefour are peste 360.000 de angajati la nivel mondial, intre care 115.000 in Franta.

Citeste si:
Reclame contextuale si date real time pentru 700 de ecrane Carrefour
Reclame contextuale si date...

Sursa foto: Shutterstock/ PhotoStock10

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Banca pentru Alimente a colectat intr-o luna 14.500 kg de alimente
Setari Cookie-uri