In restaurante, cei mai apreciati pesti sunt pestii salbatici oceanici, precum calcanul, doradele regale, tonul si chiar soiurile mai exotice, cum sunt: gruperul, dentexul, halibutul, red snapper-ul. In topul preferintelor romanilor se regasesc si speciile de acvacultura, deja foarte cunoscute, ca: somonul, pastravul, lupul de mare, dorada si crapul de provenienta autohtona. In ceea ce priveste consumul de fructe de mare pe piata HoReCa, clasamentul celor mai solicitate sortimente este alcatuit din creveti, calamar, caracatita si scoici.

„Piata pe zona de HoReCa este extrem de dinamica, iar tendinta de crestere pe care am observat-o in portfoliul de produse Alfredo Seafood, este valabila la nivelul intregului segment. In Romania au inceput sa apara tot mai multe restaurante de inspiratie meditaraneeana sau asiatica, pentru ca exista cerere in acest sens. Oamenii mananca la restaurante in special fructe de mare si pesti exotici, sortimente pe care nu le prea gatesc acasa. Daca segmentul HoReCa isi mentine ritmul de dezvoltare, luam in considerare ca in 2018, sa crestem portofoliul de produse Alfredo Seafood, care sa fie distribuite pe aceast canal. Ma bucura sa vad aceasta evolutie pozitiva, datorata faptului ca romanii au devenit mai deschisi la preparate din ce in ce mai sofisticate pe baza de peste, dar si a unei orientari mai clare inspre consumul de peste la nivel casnic. Mai avem mult pana la dezideratul nostru de minimum o masa de peste pe saptamana, dar aceste miscari ale diferitelor segmente din piata de peste si fructe de mare, ne fac optimisti”, a explicat Mihai Cristian Darmanescu, director general al Romfood Trading.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont