Samsung Electronics a estimat, vineri, un profit operational in crestere cu 72% in trimestrul al doilea, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la un nou nivel record de 14.000 de miliarde de woni (12,11 miliarde dolari), peste asteptarile analistilor, de 13.100 miliarde de woni, transmite Reuters.

Recordul precedent a fost atins de Samsung in trimestrul trei din 2013, cand a obtinut un profit operational de 10.200 miliarde de woni, potrivit News.ro.

Veniturile au urcat cu 18%, la 60.000 de miliarde de woni (circa 48 miliarde dolari), in timp ce analistii anticipau venituri de 59.000 de miliarde de de woni.

Actiunile Samsung au fost tranzactionate joi aproape de un maxim de 2,4 milioane woni, investitorii asteptand un profit record in 2017, datorita cererii in crestere pentru cipuri destinate serverlor si smartphone-urilor complexe.

Samsung a anuntat marti ca va investi 18,6 miliarde de dolari pentru sustinerea pozitiei de lider a companiei pe piata cipurilor si ecranelor de generatie noua.

Citeste si:
Profitul net al Samsung a crescut in trimestrul patru
Profitul net al Samsung a...

Compania nu a prezentat alte detalii referitoare la performantele din perioada aprilie-iunie, urmand sa publice noi informatii a sfarsitul lunii iulie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Samsung a avut cel mai bun profit din ultimii trei ani