Termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea societatii Avioane Craiova a fost amanat de la 30 octombrie 2006 pana la 10 ianuarie 2007, la cererea potentialilor investitori, a declarat directorul general din cadrul OPSPI, Eugen Zvirjinschi.
"La solicitarea potentialilor investitori, am devansat termenul limita de depunere a ofertelor pentru cumpararea pachetului de 80,9% din actiunile Avioane Craiova cu mai bine de doua luni, pana la 10 ianuarie 2007. Nu stim inca numarul celor care vor depune documentatia necesara participarii la procesul de privatizare, dar, ca de obicei, ne asteptam ca in ultima zi sa primim cele mai multe scrisori de intentie", a mai spus directorul general al Directiei Coordonare Activitati si Programe, Relatii Investitori si Institutii din cadrul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

Initial, anuntul de privatizare, publicat de OPSPI la data de 14 septembrie, stabilea termenul limita de depunere a ofertelor pentru 30 octombrie. Ministerul Economiei si Comertului (MEC) detine 80,9388% din actiunile Avioane Craiova, in timp ce 19,0612% sunt detinute de persoane juridice.

Reprezentantul OPSPI a adaugat ca pana la sfarsitul anului in curs statul va scoate la privatizare si Romaero Baneasa. Potrivit lui Eugen Zvirjinschi, MEC a lansat saptamana trecuta la privatizare si compania IAR Ghimbav. Anuntul de privatizare a IAR Ghimbav a fost publicat la data de 27 octombrie, urmand ca ofertele sa fie depuse pana la 14 decembrie. MEC detine o participatie de 64,89034% la societatea brasoveana si de 72,9% la Romaero. In iulie, dupa o vizita oficiala in SUA, ministrul economiei si comertului, Codrut seres, a anuntat ca americanii de la Bell Helicopter sunt interesati sa participe la privatizarea celor trei fabrici din industria constructoare de avioane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri