Romarm va face tot posibilul ca disponibilizarile propuse de Ministerul Economiei si Comertului (MEC) pentru 2007 sa nu mai fie necesare, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele Consiliului de Administratie al companiei, Aurel Cazacu
"Ne vom stradui sa nu se ajunga la asemenea disponibilizari. Vom demara si ne vom implica in proiecte care sa demonstreze capacitatea si importanta companiei atat pe piata autohtona, cat si pe cea internationala, care vor necesita un numar mare de personal. Urmarim sa ajungem in stadiul in care nu vom putea renunta la oameni", a mai spus Cazacu citat de NewsIn, referindu-se la proiectul de hotarare de Guvern elaborat de MEC, care prevede disponibilizarea a 300 de angajati din cadrul Romarm Bucuresti.

Oficialul Romarm a adaugat ca sectorul industriei de aparare se afla in plin proces de privatizare, iar majoritatea capacitatilor de productie din subordinea companiei sunt pregatite sa renunte la capitalul de stat in favoarea celui privat. "Vom intra, astfel, intr-o alta etapa, in care nu se mai pune problema alocarii de fonduri de la bugetul de stat pentru personal", a conchis Cazacu.

Trei companii din industria de aparare vor trebui sa restructureze anul viitor 472 de posturi, numarul total al angajatilor urmand sa ajunga la 2.625 fata de 3.097, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern, elaborat de MEC in urma cu trei saptamani.

Potrivit MEC, cei 2.625 de angajati care vor ramane in industria de aparare anul viitor vor trebui sa se ocupe de desfasurarea activitatilor de restructurare si privatizare, precum si de paza si administrarea patrimoniului. Suma necesara pentru plata acestora este de 41 milioane lei si trebuie sa fie prevazuta prin Legea bugetului de stat pe 2007.

Astfel, in 2007, in cazul Romarm Bucuresti numarul maxim de angajati va scadea de la 2.700 la 2.400 de persoane, in cazul Avioane Craiova va fi redus de la 300 la 185 de persoane si in cazul Uzinei Mecanice Orastie numarul maxim al salariatilor va fi de 40 in loc de 60. in plus, pentru anul viitor, MEC nu trebuie sa mai prevada fonduri pentru plata celor 37 de angajati ai Uzinei Mecanice Filiasi, deoarece compania a fost privatizata. Potrivit notei de fundamentare a proiectului de HG, "in anul 2007, restructurarea industriei de aparare va continua in conditiile in care Romania este membra in NATO si UE".

MEC vrea sa lanseze la privatizare anul viitor mai ales companiile din subordinea Romarm SA si in acest scop va restructura capacitatile de productie, va transforma anumite capacitati de productie militara in unele de productie civila, va participa la constituirea de firme cu capital mixt, la modernizarea si retehnologizarea unor capacitati de productie si la vanzarea pachetelor de actiuni ale acestor companii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri