Tuborg investeste un miliard de lei in protectia mediului

Compania Tuborg si Asociatia Balcanica de Mediu (B.E.N.A.) au lansat, ieri, a cincea editie a programului de finantare a proiectelor de cercetare in domeniul protectiei mediului inconjurator.
Valoarea finantarii Tuborg se ridica la peste un miliard de lei, dintre care 450 milioane de lei vor fi alocate burselor si proiectelor de finantare, restul banilor urmand a fi investiti intr-un nou program de protectie a mediului inconjurator.

In cadrul programului Tuborg Ro B.E.N.A., candidatii care pot depune cereri de finantare pentru proiectele de cercetare sunt organizatiile guvernamentale, organizatiile non-guvernamentale sau private cu activitati de cercetare si dezvoltare in domeniul mediului.

Bursele individuale vor fi acordate cercetatorilor care elaboreaza proiecte in domeniul poluarii aerului si apelor.

Cele trei categorii de burse sunt alocate tinerilor absolventi de facultate in varsta de pana la 30 de ani, tinerilor cercetatori de maximum 35 de ani si cercetatorilor cu merite deosebite, de pana la 50 de ani.

Valoarea burselor acordate este cuprinsa intre 2 si 3 milioane de lei pe luna si se acorda pana la sfarsitul anului 2005.

Pentru finantarea programelor de protectia mediului, Tuborg pune la bataie un anumit procent din pretul de vanzare al fiecarei sticle de bere.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri