Petrom a incheiat un contract cu Linde Group pentru construirea unei noi unitati de procesare a gazului la Midia, investitie care se ridica la peste 70 de milioane de euro.

"Acesta este unul dintre proiectele importante ale companiei in Romania, bugetul pe care il vom investi ridicandu-se la peste 70 de milioane de euro, parte din programul de investitii de 1,5 miliarde de euro pentru explorare si productie pana in 2010", a declarat Werner Ladwein, membru al Comitetului Executiv al Petrom, responsabil cu activitatea de explorare si productie, citat in comunicat. In baza contractului semnat ieri cu compania petroliera, grupul Linde va construi noua facilitate de procesare alaturi de cele existente, respectiv Terminalul Midia. Noua capacitate va separa gazolina de gazele din producta maritima si o va livra ulterior rafinariilor Petrom.

Capacitatea de procesare a gazelor va creste de la 1,5 milioane de metri cubi pe zi, cat este in prezent, la 3,8 milioane de metri cubi pe zi, astfel incat intreaga cantitate de gaze din productia maritima sa fie procesata de catre aceasta instalatie,conform NewsIn. Cantitatea de gazolina separata va fi de 350 tone/zi, de trei ori mai mare, iar eficienta in recuperarea acestui produs va creste pana la 97%, se mai arata in comunicat.

Unitatea nou construita va dispune de o instalatie de cogenerare care ii va permite sa functioneze independent in ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica. Facilitatea va fi finalizata si va intra in functiune la sfarsitul celui de-al doilea trimestru din 2008.

Linde Group este cel mai mare grup de gaze industriale si inginerie din lume, avand peste 53.000 de angajati in circa 70 de tari din toata lumea. in urma achizitiei grupului BOC, compania a atins un volum al vanzarilor de gaze si inginerie de aproximativ 12 miliarde de euro.


Mai multe articole din sectiunea Companii »



Citeste si
Ioan Niculae si Adriean Videanu, trimisi in judecata