Faber Invest devine actionar majoritar la Balkan Petroleum

Faber Invest&Trade Inc. a devenit actionarul majoritar al Balkan Petroleum SA Bucuresti, detinand 54,3% din titluri, in schimbul a 11 milioane de dolari, potrivit datelor companiei Balkan, publicate in Monitorul Oficial.

Actionarii Balkan Petroleum SA Bucuresti au aprobat in unanimitate aportul de capital de 11 milioane de dolari (31,9 milioane de lei) din partea Faber Invest&Trade Inc., care devine astfel proprietar pe 31.900 actiuni cu o valoare nominala de 1.000 lei. In urma acestei tranzactii, Faber Invest&Trade Inc. detine 54,370% din totalul de 58.673 de actiuni nominative ale societatii. Urmatorii actionari ca importanta sunt Balkan Petroleum UK cu o participatie de 28,717% si Balkan Petroleum AG cu 16,628%.

Marian Iancu detine 0,095% din Balkan Petroleum SA Bucuresti, Luiza Margarit - 0,095%, la fel si Lanton Enterprises Inc. Ca urmare a participatiei aduse de Faber Invest&Trade Inc., capitalul social al Balkan Petroleum Bucuresti a ajuns la 58,673 milioane de lei. In adunarea generala a actionarilor Balkan Petroleum SA Bucuresti, in care Faber Invest a fost acceptata pentru a intra in actionariat, viitorul actionar majoritar a fost reprezentat de Octavian Iancu.

Balkan Petroleum Ltd. este compania care detine, in prezent, circa 98% din actiunile rafinariei Rafo Onesti. in iulie 2005, Balkan Petroleum Ltd. a semnat cu Calder-A International BV un contract de vanzare a pachetului majoritar de actiuni ale Rafo, acest contract nefiind insa recunoscut de autoritatile statului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri