Compania Electroputere din Craiova a afisat o pierdere in primele noua luni de 30,42 milioane lei (8,5 milioane euro), cu 73% mai mare decat cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, de 17,56 milioane lei.
In primele noua luni ale anului 2006, cifra de afaceri a companiei a fost de 108,94 milioane lei (30,7 milioane euro), cu 6,36% mai mica decat cele 116,35 milioane lei obtinute de electroputere in perioada similara a anului 2005. Pierderile inregistrate de companie in perioada iulie-septembrie au fost de 13,11 milioane de lei au fost de sase ori mai mari decat in intervalul similar al anului 2005. Pierderea inregistrata de Electroputere in trimestrul al treilea al anului trecut a fost de doar 2,18 milioane lei.

Cifra de afaceri in trimestrul al treilea, de 37,91 milioane lei a scazut cu 28% fata de periaoda similara a anului trecut, cand afacerile companiei se cifrau la 53,23 milioane lei, conform NewsIn. Compania a incheiat anul 2005 cu o pierdere de 35,52 milioane de lei, si o cifra de afaceri de 177 de milioane de lei. Societatea craioveana intentioneaza sa obtina in 2006 o cifra de afaceri de 211 milioane de lei si un profit de 1,1 milioane de lei.

Comisia de admitere la cota Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a propus, saptamana trecuta, retragarea actiunilor companiei Electroputere Craiova de la categoria a doua a BVB si tranzactionarea lor la categoria a treia, deoarece compania a afisat pierderi in ultimii ani.

Electroputere intentioneaza sa investeasca anul acesta in scoietate de 1,4 milioane de lei noi. Electroputere-Craiova a fost fondata in anul 1949, ulterior fiind divizata in SC Uzinele Electroputere SA si alte sase societati comerciale. in mai 1994 s-a decis fuziunea prin absorbtie, SC Uzinele Electroputere SA revenind la vechea denumire de SC Electroputere SA. in prezent, AVAS incearca sa privatizeze societatea pe bucati. Actiunile companiei se tranzactioneaza la categoria II a BVB din decembrie 1998. Capitalul social al Electroputere Craiova este de 12,41 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri