AVAS va desemna, la sfarsitul acestei saptamani, consultantul pentru privatizarea Nitramonia Fagaras, firma desemnata avand un termen de 15 zile pentru a identifica cea mai buna metoda de privatizare pentru societatea romaneasca, au declarat pentru NewsIn, surse din AVAS. "Se va merge pe vanzare de active sau, combinat, pe vanzare de active cu actiuni. Situatia societatii este din ce in ce mai grea mai ales acum in pragul iernii", au apreciat sursele oficiale.

Conducerea AVAS a anuntat la inceputul lunii octombrie ca Nitramonia va fi privatizata pe doua module, primul format din Nitrocontrol si Nitroexplosives, iar cel de-al doilea din Nitrofertilizer, Nitrotrans si Nitroservice, anuntul de privatizare urmand a fi publicat in urmatoarele doua luni.

Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului a lansat la jumatatea lunii august un anunt preliminar pentru privatizarea Nitramonia Fagaras, in urma caruia cinci investitori au depus scrisori de interes pentru privatizarea societatii.

Cele cinci societati divizate in cadrul Nitramonia S.A sunt: Nitrofertilizer S.A, care produce ingrasaminte si produse din azot, Nitroexplosives S.A - producator de explozivi, Nitroservice S.A., cu activitate in constructii ingineresti, Nitrocontrol S.A (tratarea apelor uzate) si Nitrotrans S.A, care are ca obiect principal de activitate transporturile pe calea ferata.

Cei cinci potentiali investitori sunt INTERAGRO SA Bucuresti, Refract PROD SRL Fagaras, IMET HANDELSGESELLSCHAFT MBH Viena, Sojitz Australia, consortiul format din RAWMATIMPEX SARL si WAFARCOSARL Liban.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri