Noul CEO al Teva Pharmaceutical Industries Ltd., liderul global in domeniul farmaceutic, este Kare Schultz, care ii succede lui Yitzhak Peterburg. Schultz este un veteran al industriei sanatatii, avand o cariera de aproape 30 de ani in companii cu profil farmaceutic si de sanatate la nivel global.

Cea mai recenta pozitie detinuta de Kare Schultz a fost aceea de Presedinte si CEO al H. Lundbeck A/S, unde a fost apreciat pentru initiativele sale pentru restructurarea companiei si lansarea unei strategii solide de redresare concentrata pe realizarea unui model sustenabil de structura de cost si operational. Datorita performantei lui Schultz, compania este pe cale sa aiba cele mai mari venituri si castiguri din istoria sa. Inainte de rolul de Presedinte si CEO al H. Lundbeck A/S, dl. Schultz a detinut functia de CEO al Novo Nordisk, unde a avut un rol-cheie in transformarea companiei intr-una dintre cele mai performante din domeniul farmaceutic si in implementarea unei abordari operationale bazata pe valori.

„Kare este liderul potrivit pentru a duce Teva la nivelul urmator, datorita experientei sale extinse in domeniul farmaceutic global si a faptului ca a determinat dezvoltare si extindere internationala, cu costuri marginale reduse, reusind totodata sa livreze pe masura promisiunilor catre actionari si dovedind angajamentul fata de o cultura a conformitatii”, a declarat J. Barer, presedintele Consiliului de Directori al Teva.

La randul sau, Schultz a marturisit ca este onorat sa se alature Teva, "o companie-simbol" pe care aa admirat-o in cariera sa.

Sunt mandru sa vin intr-o companie care, prin gama sa larga de medicamente generice si de speciailitate, precum si prin solutiile sale, ajuta zilnic milioane de pacienti din toata lumea

Citeste si:
Radiografia salariilor din farma: cat castiga romanii
Radiografia salariilor din...

Kare Schultz

Despre Teva

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. furnizeaza solutii de inalta calitate in domeniul sanatatii, centrate pe pacient si utilizate zilnic de aproximativ 200 de milioane de pacienti din 60 de piete. Cu sediul in Israel, Teva este cel mai mare producator mondial de medicamente generice, fructificandu-si portofoliul de peste 1.800 de molecule diferite pentru a produce o gama larga de produse generice in aproape toate ariile terapeutice.

In domeniul medicamentelor de specialitate, Teva detine o pozitie de lider pe plan mondial in tratamentele inovatoare pentru scleroza in placi precum si in programe late-stage pentru alte afectiuni ale sistemului nervos central, incluzand disfunctiile locomotorii, migrnele, durerea si afectiunile neurodegenerative precum si un portofoliu solid de medicamente pentru aparatul respirator. Teva integreaza capabilitatile sale din zona medicamentelor generice si din cea a medicamentelor de specialitate in cadrul diviziei sale globale de cercetare-dezvoltare pentru a crea noi modalitati de a raspunde nevoilor pacientilor, prin combinarea capabilitatilor de dezvoltare de medicamente cu serviciile si tehnologia. Veniturile nete Teva in 2016 au fost de 21,9 miliarde de dolari.

Citeste si:
20 de companii farma, acuzate ca au crescut preturile medicamentelor
20 de companii farmaceutice...

Sursa foto: Facebook / Kåre Schultz

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Managerii din industria farma se asteapta la o crestere a productiei
Setari Cookie-uri