Reteaua de sanatate Regina Maria, cu o prezenta de aproape 10 ani pe piata servciilor medicale din Cluj-Napoca, investeste 15 milioane euro in primul spital privat cu servicii integrate din oras. Circa 12% din cifra de afaceri a retelei este generata de activitatea din aceasta zona, iar prin deschiderea noului spital se asteapta ca activitatea sa se tripleze. In ultimii ani, Regina Maria a realizat investitii de peste 9 milioane de euro in Cluj-Napoca, suma alocata pentru deschiderea si modernizarea unitatilor medicale, extinderi, dar si pentru achizitia de aparatura medicala moderna.

Furnizorul medical privat va continua investitiile in sistemul medical local prin inaugurarea primului spital privat cu servicii integrate din oras, care va deservi si pacientii din judetele limitrofe. Valoarea totala a acestui proiect de dezvoltare va fi de 15 milioane de euro.

Odata cu deschiderea spitalului, Regina Maria va crea in jur de 300-350 de locuri noi de munca, din care aproximativ jumatate vor fi medici. In momentul de fata, 10 chirurgi au confirmat ca vor munci in noul spital.

In prezent, Regina Maria Cluj inseamna 2 policlinici, 2 laboratoare, un punct de recoltare, 1 centru de medicina muncii si un centru de expertiza in diabet, nutritie si boli metabolice. La nivel local, furnizorul medical are peste 300 de angajati, dintre care peste 150 sunt medici ce acopera 32 de specialitati medicale.

In 2016, 150.000 de pacienti au trecut pragul policlinicilor din oras. Si tot anul trecut, medicii Regina Maria Cluj au acordat peste 210.000 consultatii si au efectuat peste 420.000 de analize de laborator, ambele segmente inregistrand cresteri semestriale, dar si anuale.

Pe zona corporate, Regina Maria are in portofoliu 30.000 de abonamente medicale oferite angajatilor din zona.

Regina Maria realizeaza anul acesta doua achizitii in Cluj

In pregatirea deschiderii primului spital privat multidisciplinar din Cluj, reteaua de sanatate privata a cooptat serviciul privat de medicina de urgenta Prompt URG, care asigura transport medical asistat, ambulanta privata, consultatii si ingrijiri la domiciliu. Prompt URG dispune de o flota de 12 ambulante si de o echipa formata din 6 medici, 6 asistenti medicali si 21 de ambulantieri.

Bazele Prompt URG au fost puse in 2004 de Sabin Giurgiu, care are o experienta de peste 15 ani in coordonarea parcului logistic al serviciului public de ambulanta din Cluj-Napoca. Incepand din anul 2006, dr. Carmen Diaconescu s-a alaturat ca actionar si coordonator al activitatii medicale.

Regina Maria isi propune sa dezvolte la Cluj si un centru regional de referinta pentru medicina de laborator, consolidandu-si, totodata, capacitatile de diagnostic anatomo-patologic. In acest context, a achizitionat recent Laboratorul Santomar OncoDiagnostic, unul dintre liderii pietei locale pe zona de anatomie patologica si citologie. Santomar OncoDiagnostic a inceput in 2008 ca o afacere de familie, coordonata din punct de vedere medical de dr. Rares Buiga, seful departamentului de anatomie patologica din Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuta" Cluj.

Primul spital privat cu servicii integrate din Cluj

In primul trimestru din 2018, va fi inaugurat primul spital privat cu servicii integrate din Cluj si singura unitate de anvergura cu specific de chirurgie minim-invaziva din oras. Unitatea reprezinta cea mai mare investitie a retelei din afara Bucurestiului, fiind un proiect comun de dezvoltare, realizat in parteneriat cu Horia Ciorcila.

Spitalul se va intinde pe 4 etaje si va avea o suprafata de 7.000 de mp. Acesta va dispune, printre altele, de maternitate, camera de garda 24/7 pentru adulti si copii, ambulatoriu multidisciplinar si de o serie de specialitati medicale si chirurgicale pentru adulti si copii.

nou spital privat Regina Maria Cluj

Regina Maria este operatorul de servicii medicale private din Romania ce reuneste peste 4.600 de angajati si colaboratori in cele 39 de locatii proprii din Bucuresti si din tara. Reteaua are un portofoliu de peste 430.000 de abonamente medicale. In cifre, Regina Maria inseamna: 39 de locatii proprii, 4 spitale, 3 centre cu spitalizare de zi, 2 maternitati, 8 campusuri medicale, 11 centre de imagistica, 20 laboratoare de analize, banca proprie de celule stem si peste 180 de policlinici partenere in tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri