Un numar de 22 de investitori interesati de cumpararea societatii Antibiotice au depus scrisori de intentie pana la expirarea termenului limita de depunere a acestora, a informat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), printr-un comunicat remis NewsIn. Potrivit comunicatului de la AVAS, din cele 22 de societati solicitante, sapte sunt producatori de farmaceutice, 12 sunt fonduri de investitii si trei sunt distribuitori.

AVAS a anuntat, in data de 16 octombrie, ca orice investitor (producaor de medicamente, societate de investitii financiare sau orice consortiu de investitori condus de un producator de medicamente sau o societate de investitii financiare) poate depunde scrisori de intentie pentru achizitionarea pachetului de 53,0173% din capitalul social al societatii Antibiotice.

Comunicatul AVAS mai informeaza ca scrisorile depuse de potentialii investitori nu au caracter angajant pentru acestia si, in acelasi timp, participarea altor potentiali investitori la privatizarea societatii nu este conditionata de depunerea unei scrisori de intentie. Potentialii investitori nu au dorit sa-si faca numele publice.

Strategia de privatizare a Antibiotice, ce urmeaza a fi supusa atentiei Executivului, prevede parcurgerea urmatoarelor etape: publicarea anuntului de privatizare, in prima parte a lunii noiembrie, selectarea ofertantilor pe baza criteriilor de precalificare stabilite prin anunt, intocmirea listei scurte si desemnarea castigatorului.

De la momentul publicarii ofertei de privatizare, potentialii investitori vor avea un interval de o luna, timp in care pot depune documente prin care sa probeze experienta pe care o au in industria de productie farmaceutica si, respectiv, capacitatea de a face investitii financiare (pentru fondurile de investitii) sau sa aiba capacitatea realizarii investitiilor de dezvoltare, capital de lucru si protectia mediului (sume ce vor fi publicate in anuntul de vanzare).

Potentialii investitori vor fi selectati in urma aplicarii criteriilor de precalificare prezentate in anunt. Companiile selectate vor fi invitate sa depuna ofertele financiare in a doua parte a lunii decembrie. in baza ofertei financiare, depuse de fiecare dintre potentialii ofertanti, AVAS va selecta primii ofertanti clasati, minim doi. Ofertantii din lista scurta vor depune oferte financiare imbunatatite si finale, in baza carora va fi selectat castigatorul. Ulterior, va incepe negocierea clauzelor contractului de privatizare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri