Delta Asigurari va investi trei milioane euro in extinderea companiei in regiune

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Fundatia Post-Privatizare si GED Eastern Fund si-au vandut participatiile la Continental Hotels catre R.E.D. Group, care este controlat de presedintele retelei hoteliere, Radu Enache, potrivit Monitorului Oficial

BERD, Fundatia Post-Privatizare si GED Eastern Fund detineau in total 20,111% din capitalul social al Continental Hotels. Actionarii societatii de dezvoltare imobiliara R.E.D. Group au hotarat contractarea unui credit de maximum 10,5 milioane euro de la Raiffeisen Bank, iar banii urmau sa fie folositi in tranzactia de cumparare a pachetului de 20,111% din capitalul Continental Hotels, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial in luna octombrie.

Actionarii R.E.D. Group sunt Radu Daniel Enache, Ioan Mirea si Radu Petrica Enache. Potrivit datelor afisate pe site-ul web al Continental Hotels, Radu Petrica Enache detinea 23,51% din actiunile Continental Hotels, iar Ioan Mirea, 18,77% din actiunile companiei hoteliere. Detinerile individuale ale actionarilor comuni ai R.E.D. Group si Continental Hotels au fost transferate catre societatea de dezvoltare imobiliara.

Astfel, in urma acestor actiuni, R.E.D. Group a ajuns sa detina circa 70,86% din lantul hotelier. Alti actionari sunt Societatea de Investitii Financiare Transilvania (aproximativ 8,72%), Academia Romana - Fundatia Familiei "Menachem H. Elias" (circa 7,57%), Pop Andrei (circa 1,90%) si Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana (aproximativ 1,22%). Restul actiunilor de peste 9,69% sunt detinute de persoane fizice sau juridice cu detineri sub 1%.

Continental Hotels detine 14 hoteluri in Romania, care functioneaza sub marcile Ibis si Continental, precizeaza NewsIn. Potrivit ultimelor informatii financiare disponibile pe pagina de internet a Continental Hotels, compania a inregistrat, in primul trimestru al anului 2006, o cifra de afaceri de 17,11 milioane lei si un profit net de 0,96 milioane lei.

R.E.D. Group a afisat, pentru 2005, pierderi de 8.024 lei, avand un capital social subscris si varsat in valoare de aproape 1,6 milioane lei.

Potrivit declaratiilor oficialilor Continental Hotels, citati pe pagina de internet a companiei, Continental Hotels va investi, in perioada 2006-2009, 65 milioane euro pentru modernizarea sau constructia a 11 hoteluri, un sfert din fondurile necesare urmand sa provina din sursele proprii ale societatii. Printre investitiile recente ale Continental Hotels se numara si hotelul de doua stele Bulevard din Sibiu, care va fi redeschis in 2007 ca un hotel de patru stele, denumit Hotel Continental Bulevard Sibiu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
EY Romania a desemnat Antreprenorul Anului 2018
Setari Cookie-uri