Rezilierea unilaterala a contractelor de export de electricitate ale Hidroelectrica ar putea provoca societatii pagube de 1,27 miliarde de euro, ca urmare a despagubirii societatilor exportatoare, a declarat directorul Hidroelectrica, Traian Oprea.

Oprea a explicat ca aceste contracte nu pot fi reziliate, pentru ca au clauze potrivit carora, in cazul rezilierii unilaterale, statul ar urma sa plateasca despagubiri enorme. "Am discutat cu mai multe case de avocatura renumite in Romania, care au spus ca, daca reziliem contractele de export cu cele trei companii, vom plati penalizari de 1,27 miliarde de euro", a spus Oprea, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, pretul la care Hidroelectrica livreaza acum electricitate destinata exportului companiilor ATEL, EFT si EGL Romania este putin peste 30 de dolari pe MWh.

Reprezentantul producatorului de energie a mai aratat ca, in acest an, dupa negocieri cu cele trei companii implicate, a obtinut reducerea cantitatii de electricitate livrate la export cu circa 0,5 TWh (aproximativ 500 GW).

"Am convenit ca aceasta electricitate, in loc sa se duca la export, sa se duca pe piata interna", a mai declarat Oprea. Potrivit afirmatiilor sale, reducerea cantitatii de energie livrate in afara s-a produs in jurul datei de 1 noiembrie 2006.

In prezent, Hidroelectrica livreaza la export, prin contractele incheiate cu cei trei traderi de energie, circa 3,5 TWh.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri