Frederic Lamy, directorul general al Leroy Merlin Romania, spune ca, anul acesta, anticipeaza o crestere de doua cifre a cifrei de afaceri fata de 2016. Intr-un interviu acordat in august wall-street.ro, Frederic Lamy mentiona nivelul de 440 de milioane de euro rulaj pentru 2017. Cresterea companiei din 2016 si 2017 a venit pe fondul unor masuri fiscale stimulatoare pentru consum, precum scaderea TVA cu 4% si cresterea salariului minim, care au condus la o crestere a puterii de cumparare si au contribuit la cresterea economica de 5,2%.

Toate acestea sunt insa de domeniul trecutului, si, chiar daca este optimist cu privire la evolutia din 2018 si 2019 a Leroy Merlin, ani in care vor fi deschise cel putin trei noi magazine – unul in Craiova, la anul, in urma transformarii unui fost magazin Baumax (Leroy Merlin a achizitionat, in 2014, cele 15 magazine Baumax din Romania), in urma unei investitii de circa 1,65 milioane de euro si doua in Bucuresti, in 2019, unul pe Bd. Theodor Pallady, in aceeasi zona cu viitoarele magazine kika si IKEA, cu o investitie de aproximativ zece milioane de euro si al doilea in zona Militari – Frederic Lamy este ingrijorat cu privire la masurile fiscale anuntate de autoritati, precum TVA-ul defalcat.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont