Compania turca Arcelik, al treilea mare producator european de aparatura electrocasnica din Europa si proprietarul Arctic Gaesti, a inregistrat in intervalul ianuarie-septembrie un profit net de 204 milioane euro, in crestere cu 43% fata de valoarea consemnata in perioada similara a anului trecut.

Compania, care a deschis luna trecuta o fabrica de frigidere, masini de spalat si televizoare Beko in Rusia, investitia fiind estimata la 90 milioane euro, a consemnat o cifra de afaceri de 2,52 de miliarde de euro, in crestere cu 12%. Totodata, marja de profitabilitate a Arcelik s-a imbunatatit cu 1,7 puncte procentuale, la 8,1%.

Vanzarile din afara Turciei au inregistrat o crestere de 22,8%, in functie de volum, in urma extinderii prezentei grupului pe pietele din Europa de Est, Rusia, fostele state sovietice, Orientul Mijlociu si nordul Africii.

"Prin investitia din Rusia, urmarim sa ne consolidam pozitia pe piata globala", a declarat Aka Gunduz Ozdemir, managerul general al grupului, citat de Reuters, preluat de Mediafax. Prezenta activa pe pietele de profil din Europa, Arcelik estimeaza ca va depasi obiectivul pentru acest an, privind obtinerea unui venit de 3,5 miliarde euro, dupa majorarea participatiei la Beko, de la 22,36% la 72,46%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri