Compania Romstal Leasing a finantat in primele zece luni ale anului 2006, 3.800 de contracte de leasing in valoare de 114,5 milioane de euro, in crestere cu 90% fata de aceeasi perioada a anului 2005.

Recorduri in primele 10 luni. Anul 2006 este primul in care Romstal Leasing incheie contracte in valoare totala de peste 100 milioane de euro. in plus, luna octombrie din acest an intra in topul lunilor cu performantele cele mai bune pentru companie, valoarea contractelor incheiate in aceasta perioada fiind de 14,5 milioane de euro. Recordul curent il reprezinta luna mai 2006 cu o valoare a contractelor de 15 milioane de euro.

In primele 10 luni ale acestui an am reusit sa ne depasim propriile obiective stabilite pentru intregul an, pentru care prevedeam ca valoarea totala a contractelor incheiate va ajunge la 90 milioane de euro, dar in acelasi timp sa trecem un prag important: contracte in valoare de peste 100 milioane de euro. Este o perfomanta pe care am atins-o atat datorita de lansarii de produse noi: leasingul instant, leasingul imobiliar si leasingul pentru persoane fizice, cat si datorita ofertei foarte avantajoase din punct de vedere al costurilor si conditiilor de finantare si dezvoltarii retelei de birouri locale, a declarat Ionut Chirila, Director Marketing Romstal Leasing.

Vehiculele comerciale au castigat teren in favoarea autoturismelor, iar motocicletele si-au dublat cota in total portofoliul companiei fata de anul trecut. Dupa primele 10 luni din 2006, in portofoliul companiei autoturismele detin 42,8%, autoutilitarele 16,1%, autocomercialele 27,3%, motocicletele 2,4%, echipamentele 6,1%, iar leasingul imobiliar 5,3%.

Leasingul imobiliar isi dubleaza cota. Romstal Leasing a inregistrat cea mai importanta crestere in segmentul leasingului imobiliar. Compania a incheiat 40 de contracte in valoare de 7,2 milioane de euro, pentru imobile atat cu destinatie comerciala, cat si cu destinatie non-comerciala (imobile rezidentiale sau terenuri). Sectorul imobiliar are un potential de crestere in urmatorii ani, desi nu prezinta avantaje fiscale ca in alte tari din Uniunea Europeana (de exemplu amortizarea bunului pe durata contractului de leasing cum se pratica in Italia). in primele 6 luni ale acestui an, sectorul imobiliar a inregistrat o crestere, la nivelul pietei totale de leasing, reprezentand 4% din total fata de 2% anul trecut. Consideram ca pana la sfarsitul acestui an leasingul imobiliar va reprezenta 5% din totalul pietei de leasing a adaugat Ionut Chirila, director marketing Romstal Leasing.


Estimari optimiste pentru 2007. Pana la finele anului 2007, Romstal Leasing intentioneaza sa isi extinda cu reteaua teritoriala cu inca 13 birouri locale. in ceea ce priveste evolutia pietei de leasing pentru urmatoarea perioada, Romstal Leasing estimeaza un ritm de crestere anual de 15-20%, care va permite pietei de leasing sa ajunga la 3,3 miliarde de euro in anul urmator.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri