Wienerberger AG a ajuns la un acord cu ADM Capital pentru achizitia pachetului de actiuni de 98,3% al producatorului de caramizi Brikston Construction Solutions SA (Ceramica Iasi). Prin planificarea acestei achizitii, Wienerberger isi extinde activitatea cu caramida in Romania.

ADM Capital, fond international de investitii cu 20 de ani de experienta pe pietele emergente, a acceptat sa vanda integral actiunile Brikston Construction Solutions SA (Brikston) catre Wienerberger AG din Austria. ADM Capital a investit in Brikston, prin intermediul fondului sau central de recuperare CEECAT, lansat in 2011, iar in iulie 2014 a obtinut o participatie de 98% din actiunile Brikston.

Tranzactia se inscrie intr-o serie recenta de exituri reusite ale fondului de investitii ADM CEECAT Recovery Fund, ajutand echipa ADM sa lanseze fondul CCL CEECAT Fund II, la debutul lui 2018. ADM Capital si-a imbunatatit profitul operational cu peste 60%, pe parcursul celor trei ani de la achizitia companiei Brikston in iulie 2014.

Wienerberger, Brikston, caramida

Consiliul Concurentei...
Citeste si: Consiliul Concurentei investigheaza tranzactia Wienerberger-Brikston

"Intentia de a achizitiona Brikston este o excelenta oportunitate pentru extinderea activitatii noastre la nivel local, mai ales tinand cont de faptul ca Brikston este activa intr-o regiune a tarii unde noi nu eram inca prezenti cu o unitate de productie. Brikston are o gama larga de produse, un brand puternic si o cultura organizationala moderna. Compania poate fi integrata rapid in reteaua existenta de fabrici si completeaza foarte bine prezenta geografica in Romania, precum si sustinerea activitatii noastre la nivel local", spune Heimo Scheuch, CEO Wienerberger AG.

Compania Wienerberger este prezenta in Romania din 1998 si este unul dintre producatorii importanti de materiale de constructii din tara. In prezent, Wienerberger functioneaza cu patru unitati de productie si are aproape 300 de angajati in Romania.

Infiintata in 1967, ca entitate de stat si privatizata in 1994, Brikston (Ceramica Iasi) este unul dintre principalii jucatori in productia de caramida din Romania. Brikston deserveste industria de constructii din Romania cu un portofoliu extins de produse constand in caramizi goale si pline, fatade si produse decorative in diverse culori si dimensiuni. Cu sediul in Iasi, compania a realizat vanzari de aproximativ 16 milioane de euro in 2016. Produsele Brikston sunt distribuite pe aproape intreg teritoriul Romaniei, dar sunt destinate si exportului catre Republica Moldova si Ucraina.

”Aceasta tranzactie reprezinta un pas important in dezvoltarea afacerilor europene ale ADM Capital, si demonstreaza capacitatea noastra de a face investitii solide si de a realiza o crestere puternica. Totodata, tranzactia Brikston este o dovada a capabilitatii noastre de a realiza exituri in regiunea balcanica, lasand in urma afaceri mai puternice si mai sanatoase dupa investitiile noastre. Suntem increzatori ca Birkston va continua sa se dezvolte pe piata romanesca si ca va beneficia de o crestere sustinuta la nivel de management si resurse, odata cu preluarea sa de catre Wienerberger”, a declarat Anthony Stalker, Partener la ADM Capital.

Producatorul de caramizi...
Citeste si: Producatorul de caramizi Wienerberger isi deschide magazin online