Directorul CFR SA, Marius Chiper, a fost demis. Anuntul a fost facut de ministrul Transporturilor, Felix Stroe, care a spus ca este nemultumit de lipsa de organizare din cadrul companiei.

Directorul CFR SA, Marius Chiper, a fost demis pentru ca trenurile intarzie in mod constant, in ciuda faptului ca s-au facut investitii de sute de milioane de euro pentru a moderniza caile ferate. Ministrul Transporturilor s-a deplasat, marti, la Deva, cu trenul interregio Constanta-Arad, care a avut intarziere aproape o ora.

"Nu facem demiteri ca sa facem loc pentru altii. (...) Nu se poate sa toleram lipsa de respect fata de cetateni. Eu nu voi tolera, toleranta este zero. Problemele intarzierii trenurilor nu sunt datorate faptului ca materialul rulant este invechit. Sunt datorate infrastructurii, care provoaca aceste intarzieri. De aceea, dansul (Marius Chiper - n.r.) a fost demis astazi (marti - n.r.). Nu pot sa inteleg cum pe calea ferata Bucuresti-Constanta, in care s-au investit sute de milioane de euro pentru a fi modernizata si este cea mai moderna din Romania, trenul trebuie sa intarzie zeci de minute, decat ca si lipsa de organizare, de preocupare, de exigenta a conducatorului respectiv. I-am atras atentia domnului Chiper, ieri, la ministerul Transporturilor. Culmea, stia ca vin la Deva si totusi acest tren a intarziat o ora. Si nu a intarziat o ora azi, intarzie in fiecare zi. (...) Cand o sa vina viscolele, ce o sa ne facem?", a spus ministrul Transporturilor, potrivit Agerpres.

Demiterea directorului Marius Chiper este un semnal de avertisment ca astfel de probleme "nu vor mai fi tolerate".

Marius Chiper spune ca a demisionat, nu ca fost demis

Marius Chiper, directorul CFR SA, si-a inaintat demisia din functie din motive personale, se arata intr-un comunicat emis de companie. Anuntul a fost facut la scurt timp dupa ce ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anuntat ca l-a demis pe Chiper.

"Compania Nationala de Cai Ferate 'CFR' SA va informeaza ca Marius Chiper si-a inaintat demisia din functia de director general interimar, din motive personale, presedintelui Consiliului de Administratie", precizeaza CFR SA.

Luni, seful Garii de Nord, Mihai Candea, si directorul Regionalei CF Bucuresti, Laurentiu Maraloi, au fost schimbati din functii dupa ce ministrul Transporturilor, Felix Stroe, s-a declarat nemultumit de modul de administrare si de intretinere a Garii de Nord.

Citeste si: Ce despagubiri a dat CFR anul trecut pentru intarzierile trenurilor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri